Autók » Ford » Focus C-Max (2004)

Focus C-Max 1,6 trend

Nagy kedvenc

2004ben vásároltam, előtte kőrbenéztem a piacon, az ára, új formavilága vonzóvá tette, és később sem bántam meg. A kereskedő 3 év teljeskőrű INGYEN szervizt adott a garanciához, igy az autóra egy fitying szervizt sem fizettem, még az ablaktőrlő lapátokat is ingyen cserélték!!Feleségem, gyermekeim azonnal megszerették, nagy, tágas, jól variálható, könnyen kezelhető autó volt. Mivel 2 gyermekem van, a hátsó középső űlést már az elején kivettem, igy a hátsó tér óriási lett, egy picit csökkentve a csomagteret, de még igy is bőven maradt pakolóhely. A futóműve csúcs, az úthibákat finoman vette, kanyarban pedig sportosan stabil volt, 105 LE-s motorja tisztességesen és takarékosan repítette a kocsit, a váltó is rendkívül precíz volt, a jó kilásról a magas ülések gondoskodtak, bár egy kicsit zavaró volt a vastag A oszlop. A szervizben mindig udvariasan kezeltek, sajnos azért egy-két alkalommal a kötelezőn felül is mennem kellett. egy évesen a kormánykerékről elkezdett leválni a felső réteg, olyan volt mintha leégés után hámlott volna. Szerviz 1 hét alatt cserélte.
Ugyanekkor cseréltek benne egy bal oldali toronycsapágyat is, mert kanyarokban halkan, de folyamatosan recsegett ropogott a volán. Néhány hónappal később a szervoolaj elfolyt, mint kiderült, egy cső anyaghiba miatt elpukkant, 4 napig volt szervizben mire kicserélték. Az autót április elején leadtam, szerintem korrekt áron vette vissza a kereskedő, beszámíttattam egy új Rangerbe. Nehéz szívvel hagytam ott az autót, hiszen 3 év alatt szívünkhőz nőtt, fél európát bejártuk vele.

- szervocső eltört, kormánykerékről a bőr lehámlott, bal első toronycsapágy csere

Ford Autonett

Fenntartási költség (9) Évjárat 2003
Előző autója? Hiace Következő autója? Ford Ranger
Verdikt (7.8/10)

Ford Focus C-Max 2004 (2004)