Másfél tonnás kezesbárány
Egy Scenic után estt a választás erre a modellre amit külföldr?l sikerült megvásárolnom 19000 km-rel. A csere els?dleges oka a dízelmotor volt, mely nagyobb nyomatékával, és alacsony fogyasztásával, lakókocsi vontatásához is megfelel?. Már korábban is hallottam, hogy a common-rail technológia egy forradalmi újdonság, de ezt azért mégsem gondoltam volna, hogy a viszonylag kis motor ekkora er?re képes. Autópályán úgy megy 160-al hogy nem is vettem észre, a nagy 16"-os kerekeknek köszönhet?en, alig van úthiba és a kanyarodási képesség is kiváló. (a scenic az billegett, ez nem) A fogyasztás 6 liter körül kalkulálható városban, kicsi országúttal kombinálva, de sikerült már nagyon óvatos 80-90 es tempónál 4.5 re is levinni, de egy 5000 km-es görögországi körúton egy 1300kg-os lakókocsival is csak 8.5 l volt az átlag. A bels? tere volt igazán az amibe beleszerettem, a világos szín? b?r és a világos müanyag m?szerfal szerintem nagyon szép. Igaz kicsit sok a müanyag, és kár hogy magyarországon nem kapható 1.6-os dízel ezzel a ghia változatban. A tolatóradar, az mp3, és a könyökl? tárolódoboz az amit a rengeteg extrából kiemelnék - nagyon praktikusak. Az ülések elöl hátul kényelmesek, jól variálhatóak, a váltó pontos és jó helyen van.
Ami nem tetszett:
Ha egy müanyag borítást leveszel, azt többet nem tudod visszarakni
-Az elektromos kéziféket nehéz megszokni, inkább hátrányai vannak, mint el?nyei. A fékbetétet eszi (30000-nél csere), még a szervízben is el kell magyarázni , hogyan m?ködik.
-Ha felnyitom a csomagtartót es?ben befolyik oldalt a víz.
-A napellenz? pont a napot nem takarja el.
-Az els? ajtó fogantyúját rövidebbre kellett volna formatervezni, pont azzal az 5 cm-rel hosszabb, amibe belevágom a térdem
-Az órát a szervízben is alig tudtam átállítattni a téli id?számításra.
-Az ablaktörl? gumik hamar elöregedtek.
- -A motordiagnosztika lámpa többször is hibát jelzett, végül egy kipufogógáz visszavezetést szabályozó szelep cseréje oldotta meg a dolgot
- -A jobb els? toronycsapágyat meg kellett zsírozni mert nyiszorgott
- -Az automata kézifék elég hamar eszi a fékbetéteket
Ford Solymár Szalay Kft.
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2004 |
Teljesítmény | (9) | Km vásárláskor | 19000 |
Előző autója? | scenic | Következő autója? | közös nyomócsöves takarékos dízelt |
Verdikt | (6.5/10) |