Autók » Ford » Focus C-Max (2004)

Focus C-Max 1,8 Ghia

Kényelmes nagy bódé

Na szóval. Nem ezt akartam venni. Sokat járok vidékre, havi 4-5 ezer Km-hez akartam autót venni. Lényeg volt a tempomat, az erősebb motor, és a minnél nagyobb felszereltség, a kényelem miatt. Előszőr skoda octaviát néztem, meg opel vectrát, és akkor a használtautó állandóan kidobta ebben az árkategóriában ezt is, hát megnéztem egyet, és azonnal beleszerettem. A műszerfal nagyon kaffán néz ki, és nagyon kényelmes is elől. Hát beleugrottam, bár tartottam a fordoktól, és féltem, hogy a túlbonyolított elektronika majd megadja magát.
Hát kérem szépen én vagy nagyon kifogtam, vagy csak szerencsém van, de ez az autó eddig 0 hibával teljesít, bár egyszer rámijesztett az autópályán. Bp felől mentem Miskolcra 130-al tempomattal, amikor egyszer csak hibalámpa, síp, én meg olvasom hogy "motor hiba" (angolul) rögtön levert a víz, nem tudtam mit csináljak, de mivel ment tovább az autó, így hazamentem vele simán. Azonnal fel a ford focus klub weboldalára, és lám nem csak nekem volt ilyen. Kis tanulmányozás után hibakódot kiolvastam (egyszerű) és kiderült hogy ez egy 12 v-os szivargyújtótöltőben levő (bennefelejtett) adapter generálta hiba. Huhh. Kihúztam a rossz töltőt, azóta nem is jött elő.
Hátul a lábtér az mögöttem már kicsi. (1,9m magas vagyok) Úgyhogy a családi titulust ez az autó viszont nem érdemli meg. Kényelmileg ezen kivül viszont szuper, meg felszereltségben is. Ja és az 1,8-as benyás motor is elég jó.
A motorról bővebben: Egyesben legyorsultam már 2,5-öt audit is, persze 20 méterig, utána elsuhant mellettem. Kettestől számítva nagyon jó hosszúak a sebességfokozatok, már ötvennél ötösben szoktam lenni. de hármasban is kigyorsíthatok 100-ig.
A fogyasztása: 50-nél 5,5-6 l; 90-nél 6,8-7 l; 120-nál 7,8l, utána elszalad. Igazából ez városon kívül fogyaszt jól, de autópályán nyáron 130-140-nél is benne lehet maradni a 8l-ben. Télen húzósabb, kb +1 litert rá lehet számolni -5 alatt, de az meg ritka. Én nagyon megszerettem, és sajnálni fogom eladni.

- semmi egyenlőre, fékbetét csere volt, de az kopódarab.

Saját szerelő, mert Miskolcon a ford vagépben nem értenek hozzá

Fenntartási költség (10) Évjárat 2004
Előző autója? megane Következő autója? mazda, honda
Verdikt (7.8/10)

Ford Focus C-Max 2004 (2004)