Háááááááááát
Amit nagyon szerettem benne: a biztonságossága, a tágassága, a kényelmessége. Mindenki bőven elfért benne, minden csomagnak volt hely. Tele volt praktikus apróságokkal: pl. a hátső ablakokra az ajtóból lehetett előhúzni beépített árnyékolót.
Amit nagyon nem szerettem, és ami miatt 4 hónap után megváltam tőle: nagyon nagyon lomha volt. Budapesti forgalomban, csúcsidőben használtam. Mire álló helyzetből felvette a forgalom ütemét (zöldre váltott a lámpa), addig több autó beelőzött, annyira rossz volt a gyorsulása. Amikor elérte a megfelelő sebességet, akkor azzal gyönyörűen ment, de ez így nekem balesetveszélyes érzés volt az autópályán, (a városban meg dühítő,) mivel a lomhasága miatt nem lehetett volna vele bizonyos hirtelen vészhelyzeteket kezelni. Amikor megpróbáltam felül váltani, hátha az segít, akkor meg rettenetesen sokat fogyasztott, és ugyan úgy nem volt fürge, és a motor hangján is lehetett hallani, hogy nem ez számára az optimális.
A lomhasága hegymenetben is érződött: a budai utcákon, ahol nem mehet az autó nagy sebességgel, vagyis nincs lendület, ellentétben egy autópályás emelkedővel, szintén nagyon nagyon zavaró volt a lomhasága.
Előtte évekig kicsi Matiz autóm volt, ami úgy gyorsult a városban, mint a golyó, én azt szoktam meg. (más szempontból nyilván egy napon sem lehet említeni a két autót természetesen.)
- Semmi nem romlott el rajta, csak átnézésre, meg gumicserére vittem az autót.
Ford Solymár - le a kalappal, csak jókat tudok róluk mondani: gyorsak, készségesek, udvariasak, minden nagyon jól szervezett.
Fenntartási költség | (2) | Évjárat | 2006 |
Előző autója? | Matiz | Következő autója? | C-max, de 2000 köbcentis dízel változat |
Verdikt | (4.2/10) |