Dízel hangú benzínes......
A járművet 2006. júliusában vettük, eredetileg nem akartunk Fordot, de ez lett belőle. A nagy kedvezmények miatt, és mert megtetszett a formája, belső tere. A sok műanyag miatt könnyű takarítani a két gyerkek után.
Alapjában véve amikor müködik szeretem, hosszú távra nem a legkényelmesebb, viszont magas üléseknek köszönhetően könnyen ki- be lehet szállni a autóból.
A hibáiról.. első héten zúgni kezdett valami a müszerfalban,...klima érzékelő... azt mondták rá ilyen a gyári hangja majd nagy nehezen kicserélték és már nem zúg, tehát nem az a gyári hang. Gyorsításkor egy bizonyos fordulatszámon rángat a az autó. A legnagyobb hibájának tartom nem mindig akar indulni, ha viszont sikerül inditani nem lehet az autóban a benzin szagától megmaradni. A feleségem emiatt nem mer vele járni. A szervízben azt mondták nem ír ki hibakódot, tehát jó az autó és ennyi, vigyem vissza ha ismét nem indul, visszavittem, de akkor is ez a válasz nemtudjuk mi a baja. Egy időben krepegett valami a motortérben, de mire a szervízbe értem elmúlt. A hátsó rolót az ablakban akkor lehet mükődtetni, ha van az autóban legalább 23 fok, mert másképp nem megy vissza a helyére. Az ajtók menet közben a rossz úton nyikorognak. Gyárilag a bal első gumi fordítva volt rajta, ez akkor derült ki mikor a téligumit rakattam fel, vissza mentem a szervízbe reklamáni, de azt mondták nem tudom bizonyítani tehát ennyi. Benzines létére mindig azt hiszik a hangjáról a benzínkúton, hogy dízel, de sajnos a fogyasztása sajnos nem az akkor fogyaszt jól, ha áll a garázsban. A futómüvel meg vagyok elgedve.
- Klima belső érzékelő ; ablakroló; elektromosság
Sajnos nem vagyok elégedett egy szervízzel sem mert nem tudtak segíteni, viszont a kötelező szervíznél érdemes körbe telefonálni, mert 20-30 ezrer forintot tud spórolni.
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2006 |
Előző autója? | astra | Következő autója? | Opel astra; vectra |