Családbarát
Céges focus I-et cseréltem le a 115 lovas 1.6-os (car policy miatt) Ghia C-maxra. Nincs kímélve, de jól bírja a gyűrődést, az átlag 70% autópályahasználatot is. Családi autónak méretre tökéletes. Pont jól elférünk benne a két kisgyerekkel, akik imádnak benne utazni az eleve magasabb ülés+gyerekülés miatt, így jól kilátnak s az leköti őket. Elöl is jók az ülések s a tér is, 3-4 óra utazás simán kényelmes. A kocsi jól összerakott, nem nyikorog, nem zörög, a különböző szerkezeti elemek is jól bírják, olajcserén kívül még nem kellett hozzányúlni. Váltó, fék példás. Futómű feszes, de 17-es felni van rajta, viszont kanyarodni is nagyon lehet vele - persze nem úgy mint a sima focus-szal a magasabb építés miatt eleve. Egyedül a motor kevés ebbe az autóba. 110-ig igen fürge, jól forgatható, de 140-ről 160-ra gyorsulni már kínszenvedés. Elég szarul jön ki, amikor autópályán lehúznak előlem a belső sávból a xenon miatt - nem szoktam villogni - aztán alig bírok elmenni mellettük. Meg persze ennél a tempónál 9,5-10,5 közt fogyaszt, ez teszi drágává. Ha sietsz (150-170) 11-12 is lemegy, de a városban és 8-al simán eljárok. Egy 2.0 TDCi a tökéletes választás.
- semmi
Ford Petrányi Üllői út