Autók » Ford » Focus C-Max (2004)

Focus C-Max 1.6 16V Ti-VCT

Belefér a nagybőgő is! :D

Nagyon jó autó, bár én elfogadtam volna nagyobb motorral, de ez az 1.6 is elég jól megy. Hátránya, hogy kábé 2000 rpm-ig lomha. Vicces volt, mikor mondtuk a szalonban, hoyg a lényeg, hoyg beférjen az autóba a nagybőgő, ugyanis más márkákat is néztünk, és pl a Mitsubishi Lancer Sport Wagonba nem fért bele, pedig kombi... További érdekesség, hoyg 15 ezer km után nyikorog az első fék. Valamint egyszer amperszagot éreztem benne, miközben a computer menet közben egyszer csak azt írta ki, hogy nyitva a vezetőldali ajtóm. Gyors elmentemszervízbe, 1 óra múlva mondták, hogy nem találtak semmit. Valami azért csak égett, még füst is volt... azóta nem FORDult elő többet és kifogástalanul működik minden.
Egy kis gond is van a váltóval, R-be csak 2 kuplungolás után lehet betenni. Szervízben azt mondták, nem tudnak mit tenni, rúgjam a kuplungot tovább... hmm.
Volt hogy izzót cseréltünk benne, Xenon hatásút raktunk bele, nem volt jó a gyári, illetve ez jobb, mindegy, a lényeg, hoyg szét kellett szedni az autó egész elejét, hoyg izzót lehessen benne cserélni, ezt nem gondoltam volna... mi történik, ha vak sötétben, autópályán, szakadó esőben kiég???
Sajna a lakótelepi hülyegyerekek körbehúzták az autót viccből, szerencsére nem túl mélyen, a szervízben díjmentesen kipolírozták, szebb lett, mint új korában.
MEg egyszer nekünk tolatott valaki Spar parkolóban (itt lakunk a Spar melletti lakótelepen), nem derült ki, ki a tettes. Károk: Ford embléma beljebb ment kábé fél centivel csomagtérajtón, érdekes, se löksin se sehol semmi kár. Ajtóval együtt kéne cserélni, leszarom.

A lényeg, hoyg sokáig még ki fog szolgálni, és ha végzek az előző családautónk teljes rally autóvá építésével (Ford Escort MK3 1.3 - most 2.0 Zetec turbo 4x4), akkor ennek is nekiállok, egy kis optika, króm kilincs, WRC löksi :D, alufelni, belső extrák, flokkolás, stb...

- - Elektromos füst, de nem derült ki, mi volt.
- - Lakótelepi hülyegyerekek körbehúzták kulcssal, szervízben a polír kivitte.
- - Nekünk tolatott egy barom Spar parkolóban, meg lett nyomva a csomagtartón a Ford embléma, máig így néz ki, teljes ajtót kéne cserélni... leszarom.

For-Top Kft. Sopron

Fenntartási költség (5) Évjárat 2006
Előző autója? MK3 Escort, ma már rally autó lett belőle :D:D:D Következő autója? S-Max
Verdikt (6.9/10)

Ford Focus C-Max 2004 (2004)