Autók » Ford » Focus C-Max (2004)

Focus C-Max 1,6 TDCi

A saját lábán NE VIDD SZERVIZBE!

Tágas, kellemes, praktikus és bosszantó. Az új ára valahol 5,7mFt körül volt annak amit én megvettem 10ekm-rel
Apróságok vásárlás után feleszmélésemben: a 4 ablak közül csak az első kettő elektromos és abból is csak a vezető oldali autómata és az is csak lefele. hmmmm...
Lényegesebb:
vásárlás után reggel indulnék, de hiba üzenet: Engine System Fault. Nem indult el. Tréler. Petrányi. Hiba: Főtengelyhelyetállásérzékelő. Állítólag csak a kábelét kellett megigazgatni. 3 héttel később megint nagyon nehezen indult de végül elindult. Bejelentkeztem a szervizbe (Auto-Fort)... kaptam időpontot. Szervizbe vitel napján elindult az auto... (ennek később jelentősége lesz)... odavittem, otthagytam. 2óra múlva hívnak:
- "Sajnos az autóját nem tudjuk javítani".
- "Miért mi a probléma?" -kérdem én.
- Az főtengelyhelyzetállásérzékelőjével van probléma, és azt legutobb nem nálunk javítatta. A Petrányihoz vigyem az autot, ott többet tudnak erről a hibáról.
Felhívtam a Petrányit, ott közölték, hogy 1 hét múlva van időpontjuk és semmivel nem tudnak többet a AutoFort-nál. Felhívtam és ezt elmondtam a Fort-nak, mire a Fort-os:
- A garanciát annak kell vállalni aki utoljára cserélte azt az alkatrészt.
- Elnézést én úgy tudtam, hogy garanciális autót bérmelyik garanciális szervízbe elvihetem.
- Értse meg Uram... -elismételte az előzőeket és hogy forduljak a Petrányihoz.
Megint Petrányi... megint elmondták, hogy csak 1 hétmúlva van időpontjuk. Mivel az autó vagy működött vagy nem és a munkámhoz kell.. nem tudtam egy hetet várni amikor már így is vártam 1 hetet a AutoFort-os időpontra. Végül felhívtam a Ford hungáriát, hogy létezik az, hogy nem javítják meg a garanciális autómat az AutoFort-nál... Kedves volt a hölgy:
"Mindenképp meg kell javítaniuk, sőt a sorban előre kell vegyék. ", és megadta az AutoFort-os főnök számát, hogy neki panaszoljam el. Természetesen szabadságon volt... de mondtam a AutoFortos-oknak, hogy a hungáriánál mit mondtak. Visszahívnak. Visszahívtak és köszönés nélkül:
"Jó megjavítjuk az autóját, de ne is számítson csere autóra és holnapnál előbb nem tudnak neki állni" és szintén köszönés nélkül letették. Kezdtem agódni, hogy mit fognak az autómmal csinálni. Másnap (Szerdán) kiderült, hogy csak Péntekre lesz kész. Pénteken, hogy jövőhét Csütre. Csütörtökön hogy Péntekre, Pénteken, hogy még egy hét. Végig nem adtak CSERE autót mert "saját lábán jött be". Mondtam nekik, hogy akkor most adják vissza az autót és a következő sarkon már trélert is hívhatunk. "Már van megkezdett munkalapja, nem vihetem az autót".
Igazából még kihagytam elég sok apró kis negatív élményt a szervízek hozzálása kapcsán... de ennyi elég. nem panaszkodom tovább.

Nagy valószínüséggel, ha nem a cmax számítógépére hagyatkoznak, vagy nem mindjárt a legolcsóbb javítási módot keresik, akkor közel nem lett volna vele ennyi problémám. Úgyfest, hogy a kábelköteggel volt csak baj... az érzékelőt feleslegesen cserélték. Után egyszer sem volt vele bajom.

A fordok váltóját szokták szidni.... cáfolom. talán a legjobb váltója ennek volt az összes autóm közül. pontos, rövid úton jár és érzi az ember hogy mikor tette sebességbe. Ez szinte minden kapcsolójára érvényes. Szerettem a Renaultom is, Fiatom is, Pözsót is de a kapcsolók a C-Maxnál voltak a leg jobban eltalálva.

- Főtengelyhelyzetállásérzékelő, Termosztát, Főtengelyhelyzetállásérzékelő, Főtengelyhelyzetállásérzékelő, Turbócső repedés, Kábelköteg (azért írtam ennyiszer mert ennyiszer romlott el)

Ford Petrányi
1106 Budapest
Kerepesi út 105.

Auto Fort Könyves Kálmán krt.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2005
Előző autója? Laguna Következő autója? Toyota Corolla Verso
Verdikt (5.3/10)

Ford Focus C-Max 2004 (2004)