Józanok voltak egyáltalán az autó fejlesztői???
Lehet, eddig én voltam elkényeztetve (saját autó alfa, céges pedig a vw csoport), de ez a focus egy irgalmatlan nagy csalódás. Motorikusan egy tohonya tehén (még sport üzemmódban is). Az elektronikája pedig kifejezetten szar. Egyszerre csak 1 telefont képes kezelni, folyton lefagy, a rádió pedig 30 kilométerenként néhány másodperces üzemszünetet tart. A GPS kritikán aluli. Fogyasztása jó, arra nincs panasz, adblue-t folyamatosan kell utántölteni. Ami viszont kiváló: a világítás. Szintén idetartozik, hogy én szeretem, ha a hátul jövők is észrevesznek, ezért állandóan felkapcsolt tompítottal közlekedek. Eddig az összes kocsim tudta azt, hogy átvételkor felkapcsoltam a világítást, majd néhány év használat után, eladáskor lett csak kikapcsolva. Na ez nem tudja. Folyton fel kell kapcsolni, az agyacskája nem őrzi meg a beállításokat. Az elektronos kézifék működése kiismerhetetlen. Vicc az egész autó. Komolyan, az embernek az az érzése, hogy a focus fejlesztők beültek egy hasonló kategóriás autóba, megnézték, ott mi működik nagyon jól, majd pont azokat hagyták ki a fejlesztésből.
- 1 hetes korában elment a komplett műszerfal. Elektronika egy fos
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2021 |