Élvezetes autózás!
Előző autóm egy Ford FocusII. 1.6 16v benzines volt amit tíz évig használtam 50ekm-el vettem,és 150ekm adtem el. Nagyon meg voltam vele elégedve soha nem hagyott cserben,megjegyzem gondos gazdája is voltam.Egy nap alatt sikerűlt is eladnom. Igy nem volt kérdés számomra milyen autó legyen a következő. A választásom egy Focus IV 1.5 tdci ecoblue stline-ra esett.Úgy gondolom,hogy magyarországon ma ez az autó ár,érték,megbízhatóság,komfort,forma,vezethetőség,biztonság,szervíz költségek arányában az eggyik legjobb választás.Eddig 22ekm mentem az autóval és a tapasztalatami a következők: Vezethetőség érzet alapján minden elfogultság nélkül mondhatom, futóműve rendrívűl stabil,és a kátyukat is szépen kisimitja.Váltója nagyon könnyen és pontosn jár élvezet vele a kapcsolgatás. De talán a motorja ami a számomra legnagyobb meglepetés. Rendkívűl nyomatékos 300Nm,turbó lyuk egyszerűen nincs,kitűnően pörgethető és 120le-hőz képest meglepően könnyedén és jól gyorsúl.A motor zajából alig szűrődik be valami,még hideg motornál sem zavaró.Megnéztem a végsebességét is 208km/h volt óra szerint.A fogyasztását illetően a következőképpen alakult: 100km/h 3.8L, 120km/h 4.7L városban 5.3L külvárosi használat,dugó nélkül. Hibái: ídő előtt kérte a motor szervíz kijelzője az olaj cseréjét 6000e km megtétele után,amit a szervíz ingyen megcsinált.Most kapott egy szoftver frissitést,azt mondták,hogy most rendbe lessz,kiváncsian várom.Egyébként ez nem egyedi eset,rajta vannak a probléma megoldásán. Még egy dolog,a motor felől hallatszik egy ütemes halk kerregés,meghallgatták nem generátor sem klima, következő szervíznél kicserélik a vezérlést ha nem múlik el. További tapasztalataimat is megosztom veletek!
Üdv,
- Bal első ajtón nyitáskór előugró élvédő beragad! - A fent említett kerregési hibát megállapították és az előző szervíznél kicserélték a vízpumpát és elmúlt a hang. De azóta eltelt kb 3-4ezer km és valami ütemtelen zörej megint hallatszik a motor felöl.Azóta megin volt kötelező szervizen a kerregést megvizsgálték, amire azt mondták a váltó felől jön. A kerregésre azt mondták abból adódik,hogy a váltón, a féltengely mellett van egy kis fedél amin keresztűl jött ki a hang,ez gyári probléma de a Ford már orvosolja egy szigetelő fedéllel. - Jobb hátsó lengéscsillapítót cserélték,szivárgott az olaj. - Autómata ajtó záródás csak néha működik.
Ford Solymár M3
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2018 |