A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Ford » Focus (2018)

Focus Titanium Business Clipper, 1.5 Ecoboost 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

Elefántfóka

Szöveges ítélet

Külföldön élünk, hosszú autópályázásra is alkalmas családi autót kerestünk, ami gazdaságosan fenntartható. Dízel, német márkák elvi okokból kilőve. Így a kompakt kombik közt kezdtem keresgélni. Mivel eddig is (1. generációs) Focust hajtottam, rögtön feltűnt és meg is tetszett az új modell. Egy ideig vacilláltam közte és a Honda Civic közt, de a praktikus szempontok mind a Focus mellett szóltak. Nem bántam meg a választást.

Jókorára nőtt az első generációs Fókához képest. Elsőre hatalmasnak éreztem, más is nézte már Mondeónak. A kombi forma jól áll neki, arányos és kifejezetten sportos a külseje. Alacsony a kocsi, pedig ez még nem is az 1 centit ültetett ST. Ennek hátránya, hogy a mélyen lévő ülések kicsit nehezítik a ki-beszállást, egy alvó kisgyerek hátsó ülésről kiemelése pedig kihívás a derekamnak. De ha már bent ülünk, hatalmas a tér és a kényelem elöl-hátul. Egyedül a vezetőülés könyöktámasza lehetne jobb kialakítású, néhány óra vezetés után inkább rááll a kezem a 10 óra 10-es kormánytartásra. A csomagtér óriási és remekül pakolható. Már-már elszégyellem magam, amikor ezt is sikerül megtölteni.

A mérete ellenére jól manőverezhető a kocsi. Sokat segít a széles látószögű tolatkamera. Ez nagyon kell is, mert kicsik a hátsó ablakok, gyerekülésekkel nagyok a hátsó holtterek.

A 150 LE-es Ecoboost motor fürgén mozgatja az autót. Csurig megpakolva, 3 bringát szállítva is tartja a lépest az Autobahnon, ha kell. Kellemesen brummog, de stop-start használatakor érződik némi vibráció és vartyogás. A váltó, futómű a Focus hagyományaihoz méltóan remek.

Az elektronika jól teszi a dolgát, a head-up display különösen hasznos kiegészítő (pl. az autó navigációja ide is kivetíti az útmutatást). Az adaptív tempomattal még szokjuk egymást, az M7-esen inkább kikapcsolom, de a Lajtától nyugatra, nyugodtabb forgalomban jól beválik. A sávelhagyás-jelző és a táblafelismerés többnyire pontosan lát, bár előfordult, hogy Budapest belvárosában 130-as sebességkorlátozást jelzett. Szép lesz egyszer az önvezető autó, de hosszú még az út odáig... Két furcsaság: egyrészt a sávtartó automatika csak automata váltóval kapható (az enyém kézi, így ezt nem tudtam tesztelni). Másrészt felengedett gázzal jobban gyorsul a beállított sebességhez, mint padlógázzal. A (fél)automata parkolás poénnak jó, de a radar kicsit lassan találja meg a szabad helyeket, én inkább hanyagoltam.

A beépített navigáció közepes, néha bevitt már zsákutcába vagy nagy elkerülhető dugóba. Viszont működik a fedélzeti tableten az Android Auto, ha a telefonra sikerül felügyeskedni.

Összegezve, ez egy jól eltalált autó, kényelmes, jó vezetési élményt ad, a kevés hibájával pedig együtt tudok élni. Ha megbízható marad, sok boldog évet tölthetünk együtt.

Hibalista

- Egyelőre semmi

Ide hordtam szervizbe

Ford Vanspringel, St. Gilles

Értékelése: 10

Képek az autómról

Fenntartási költség (10) Évjárat 2019
Kényelem (9) Használati időtartam 1 év
Teljesítmény (9) Km vásárláskor 0
Megbízhatóság (10) Vezetett km 15000
Szerviztapasztalat (10) Átlagfogyasztás 6 l
Előző autója? Focus Mk 1 Következő autója?
Ennyire szerette (9) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (9.6/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Ford Focus 2018 (2021)

További ítéletek (12 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)