Autók » Ford » Focus (2011)

Focus RS

ralistapista

Ez úgy rendben van.
Amit írt beharangozójában a sajtó, azt tudja. A vezérlő szoftvere pici módosításra javallott. Már az első próbakörnél éreztem, de eme módosítás után azt adta amit vártam.
A gond az volt, hogy pl 2.-ban már leforgott és sem erő, sem nyomaték nem volt, így a 3. fokozatban még nem volt, viszont már nagy volt a sebesség hogy a tudatos folyamatos erőcsúsztatást kivitelezni lehessen száraz úton is.
Így, hogy azt tegyem amit szeretnék a szélesebb sebesség tartományban való erőcsúsztatásért elváltás nélkül( 75-140 között egy sebesség 3. fokozatban ) pici állítást eszközöltünk.
Ez az autó arra van, hogy bármelyen időjárási vagy útviszonyok között, nagyon rosszul lehet vele viselkedni. Ha nem autópályán vagy és ismered is az autódat, a korlátaidat, akkor a komoly sportautók sem tudnak mit kezdeni veled. A túltöltő funkció érezhetően működik, ezért ha kell, akkor kis köbcentis szívósként is lehet használni. Pörgetni a végéig.
A lényeg: gyári motorbeállításokkal nem lehet erőből nagy sebességgel keresztbe menni, ( későn jött a craft ) úgy, hogy irányíthasd és urald is az autót. Kis sebesség, alacsony fokozat, lassú csúszás nincs adrenalin. Nagy sebesség magasabb fokozat egy hétig nőre sem nézek:-) Már 106 hete:-)
Tudja a drift mód aktiválása nélkül is a 100-120km/h-s folyamatos erőcsúsztatást több száz méteren keresztül is, az ív hosszától függően.
Fékek: Ha versenyautósan használjuk / hirtelen nagy fék / akkor bírja, de ha csak simogatva és rá rá pumpálgatunk, akkor elmelegszik, dinamikus üzemmmódban, ráadásul nagyon érezhetően veszít sokat a turbónyomásból is.
Futómű probléma nincs, kopogások nincsenek. Hiába az okos korlátozó rendszerek, a tapadás az tapadás, a fizika az fizika. Ő sem tud mindig megmenteni, viszont nagyon sok lehetőséget ad, hogy megtaláld amit keresel benne.
A rajtprogramja tökéletes. Egyszer használtam kíváncsiságból, amúgy nem látom értelmét.
A végsebesség közeli viselkedésnél
( természetesen a német autópályán és azt azért illik tudni, hogy ez nem Porsche,)
hogy 260-280 között már nem olyan a leszorító erő és s pici "sétálás" is megkezdődik. De nem is ezért lett véve.
Nem tudok negatív vagy rossz dolgot írni, pedig nem ő volt ez első erős autóm.
Költségek eddig: 3garnitúra fékbetét, 1 garn. tárcsa. 8-10ekm olaj+ a hozzávalók+szűrők , 8 téli 8 nyári gumi, váltóolaj+adalék,
Fogyasztás átlag 12,5-13L (ezért van )

Elégedett vagyok vele.

- Volt egy tipikus gyári motorhiba rengeteg RS-n az egész világon, ez előjött az én autómon is, de garanciában költség nélkül korrekten kicserélték a komplett motort.

Petrányi

Fenntartási költség (7) Évjárat 2016
Szerviztapasztalat (10) Átlagfogyasztás l
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (8.8/10)

Ford Focus 2011 (2011)