A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a [email protected] címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Ford » Focus (2011)

Focus 1.0 Ecoboost Champion Edition 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

Nem rossz, de néha felbosszant

Szöveges ítélet

Az autót magánszemélyként 2013 év elején újonnan vásároltam. Egy 2007. évi Ford Focus 1.6, szintén új Focust cseréltem le. A kereskedő győzött meg arról, hogy ne az 1.6-os motorral válasszam, de majd az évek eldöntik jó döntés volt-e. Az ugyan kiolvasható a marketing szövegből, hogy van turbó, meg változó szelepvezérlés, az viszont nem, hogy van bizony kettős tömegű lendkerék, meg nagynyomású benzinszivattyú is.
Az 1.0 ecoboost motort egyébként nagyon jónak találom, pörgős, nyomatékból meg old sok feladatot, rugalmasan lehet vele gyorsítani. Az elindulási hajlamát kell kicsit szokni, mivel amíg nem tölt a turbó, addig az 1 literes motornak kell megmozdítani önállóan az autót, magyarul, vagy nagyobb gázt kell adni induláskor, vagy tovább kell csúsztatni a tengelykapcsolót. A tapasztalatom az, hogy 1700-as fordulatszámtól már jól érzi magát és innen jól el is lehet gyorsítani a gépet. A fogyasztása természetesen nem közelíti meg a gyári átlagfogyasztást (5.0 l/100 km), de 6.3-7.0 literes fogyasztás között kis odafigyeléssel simán elgurul. Város 6.8-7.2; országút 5.2-6.0; autópálya 7.2-7.8.
A formája nagyon bejön, sportos, fiatalos jelzővel illetném. A garancia 2+3 évre terjed ki, amit azért néhányszor kellett sajnos érvényesíteni.
Az autóval alapvetően elégedett vagyok, de pár hiba azért előjött az elmúlt közel 3,5 év és 68000 megtett km alatt.
Igazából a Ford típushibái jöttek elő. Kezdődött gyakorlatilag az első évben egy ajtó gumikéder ragasztással, majd egy egy másik ajtón cserével. Utána 2 éves korában a bicskakulcs mechanikája szorult meg, amit szintén cserélni kellett.
Az autó 3 éves korára szivárogni kezdett a vizszivattyú ház tömítése alól a hűtőfolyadék, majd néhány hónap múlva a turbó hűtéséről gondoskodó vízcső kiegyenlítő tartályhoz csatlakozó részre. Legutóbb kb. 1 egy hónapja a jobb első kerékcsapágy kezdett "morgásba", amiknek szintén csere lett a vége.
A fent felsorolt javításokat a márkaszerviz mind garanciában végezte. Néha előfordult, hogy győzködni kellett őket, hogy ez bizony garanciális javítás lesz (ezt mondjuk annyira nem értettem). De végül sikerült mindig érvényesíteni a javítást a garancia terhére.
A fenti javítások pénzbe ugyan nem kerültek, de viszont alkalmanként jól felbosszantott, hogy ezek előfordulnak egy gyakorlatilag új, megkímélt üzemben használt, szervizelt, garázsban tartott új autónál.
Ezek nem lennének komoly dolgok, ha 10 éves lenne a jármű, de még 4 sincs.
Az előző Focussal is voltak hasonló minőségi problémák (112000 km-t használtam), igaz az sem hagyott egyszer sem az út szélén.
A fentiek hatására kicsit megingott a bizalmam a Ford iránt, ezért kezdtem más típus után nézegetni és erősen fontolóra vettem, hogy idő után típusváltás lesz.

Hibalista

- Gumikéder 2 db - Bicskakulcs mechanika - Első kerékcsapágy - Hűtőfolyadék szivattyú - Kiegyenlítő tartály vízcsöve

Ide hordtam szervizbe

Vagép Nyíregyháza

Értékelése: 8

Másik szerelő értékelése

Vagép Debrecen

Értékelése: 7

Képek az autómról

Fenntartási költség (7) Évjárat 2012
Kényelem (7) Használati időtartam 4 év
Teljesítmény (7) Km vásárláskor 0
Megbízhatóság (5) Vezetett km 68000
Szerviztapasztalat (5) Átlagfogyasztás 6 l
Előző autója? Focus 1.6 Ti-VCT (2007) Következő autója? Auris
Ennyire szerette (8) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (7.1/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Ford Focus 2011 (2011)

További ítéletek (48 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)