Autók » Ford » Focus (2011)

Focus 1.6 Ti-VCT 125LE Technology

Megható elegancia

2 évesen vettem használtan egy Ford kereskedéstől. Ők voltak az első tulajok. 51000Km-el vettem át, azóta raktam bele kb 4000-et. Az autó külseje és belseje együtt fogott meg, valamint lényeges volt, hogy szívó motoros legyen a főleg városi és rövid utak miatt. Nem sok alternatíva volt. Azt hiszem nem bántam meg, nagyon szeretem és alig várom, hogy beleülhessek. A belseje ízlés kérdése, nekem nagyon bejön. Minden kézre esik és átlátható. A technology felszerelés tartalmaz kihangosítót, tempomat, 2 zónás digit klímát, Első ablak fűtés, ülés fűtés + a többi alap (el. tükör és első ablak, fűthető tükör...stb). Az első ablak fűtést áldottam az idei télen és nem igaz, hogy zavaróak a fűtő szállak. Ebben a modellben szinte csak akkor veszed észre ha észre akarod. A motor pillanatok alatt bemelegszik nagy hidegben is így a fűtés is gyorsan hat. A futómű egyszerűen zseniális. nem kemény, nem puha a kanyarokban stabil, úgy érzed 200-al is bevennél egy 90 fokos kanyart. A váltó kellemes, pontos kivéve a hátramenet. Ott várni kell 3 másodpercet és akkor könnyedén beveszi.

Akkor az előnyök:

- kényelmes, bár a középkonzol valóban lehetne kisebb de aki átlagos (max 180cm) az megszokja.
- nagyrészt kellemes, minőségi anyagok és összerakás. Nem nyikorog, nem zörög
- csendes futás
- megfelelő de nem kiemelkedő váltó
- nagyon jó futómű és ESP programozás. Szinte ha akarnék sem tudnám megcsúsztatni még hóban sem
- Méretéhez képest elegendő motorerő bár szokni kell, hogy igazán 3500 felett kezd el húzni
- fogyasztás 6-7,5L szerintem korrekt
- Jó minőségű Bluetooth rendszer, kihangosítás, sync

Hátrány
- A kényelem lehet hátrány is. Egyeseknek kemény lehet az ülés
- A belógó közép konzol zavarhat egyeseket
- egyes helyeken használhattak volna puha műanyagot a beltérben

Összefoglalva: Imádom ezt a kocsit és ha nem versenyzésre veszed akkor kapsz egy olyan szívó motoros nagyon megbízható konstrukciót amivel bárhol megjelenhetsz nem kell szégyenkezned.

- Eddig semmilyen hibáról nincs tudomásom

Ford Autofort

Fenntartási költség (8) Évjárat 2014
Előző autója? Punto Classic 2/b 1.3 JTD Következő autója?
Verdikt (8.6/10)

Ford Focus 2011 (2011)