Céges kocsi, csak őszintén.
Fontos mihez hasonlítom: előtte 1.4 D 90 LE Corolla volt céges autónak, saját pedig egy Octavia III kombi 1.6 B 102 LE.
Beülve sokkal szűkebb, kisebb mint a többi, szerintem egy kategóriával lejjebb lenne a helye, vagy csak kis termetű férfiaknak vagy nőknek árulnam (190 cm felett vagyok, hátul gyerek üléssel). Ha együtt megyünk vagy az asszony nem fér el, vagy a gyerek.
Vezetni nagyon jo. Nagyon stabil, úgy érzem lerugdosni sem lehetne az útról (215/55/r16 felnik vannak rajta), menni viszont nem akar. Annyira lomha, hogy 6-bol 4-be kell vissza váltani egy-egy előzésnél. A Toyotánál ilyen nem fordult elő, az megoldott mindent 5.ben, de az Octavia is jobban megy a Fordnál ami elsőre megdöbbentett, mikor a bejáratos időszak után bátran 3000-így is pörgettem.
Fogyasztása vegyesben (fele város, fele országút) 5-5,2 között, autópályán 140 tempomattal 6,9 ( kiszámított adatok, nem komputer szerinti).
Az első kötelező szerviz nem volt drága szerintem, bruttó 46e Ft ( olaj, szűrő, csavar, pollen szűrő, levegő szűrő, munkadíj, ajándék assistance) ez egyébként akciós ár, a Petrányi es az Ivanics adja, a Hovany honlapján nincs fent.
- Eddig semmi a fel év es 20e km alatt.
Petrányi Kerepesi út: hidegben nem akar melegedni a motor, 60(!) fokig se megy fel a mutató. Szerintük normális dolog, hogy városi forgalomban 40 km alatt nem éri el az üzemi hofokot ( hacsak az 50 fok nem az... )Időszakosan megtorpan a kocsi. Próba körre viszik, nem produkálja, ennyibe hagyjak. Viszont nem várattak meg es azonnal fogadtak.
A 20 ezres szervizt az Üllői úton végeztetett a Petranyival. A fenti két kerdesre tudtak a választ: 1. -5fok felett, ha az ablakra van irányítva a levegő automatikusan bekapcsol a légkondicionáló berendezés - vele együtt a hűtője- annak ellenére hogy a klíma off-on van. 2. A részecske szűrő regenerálódásakor egy plusz adagot fecskendez be, ami miatt ezt lehet érezni. Normálisak, gyorsak.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2014 |
Megbízhatóság | (9) | Vezetett km | 20000 |