Szerettük, de kinőttük
Eddig a legjobb autóm volt. Sajnos eladtam így tíz év után, mert bővül a család és három gyereknek már kicsi. Mondjuk kettővel sem volt túl tágas ha hosszabb útra mentünk, viszont a mindennapokban teljesen megfelelő volt.
Nem került sokba a fenntartása, igénytelen volt, igazi céleszköz. Mindig pöcre indult, soha nem hagyott cserben. Persze vigyázni is kell rá megkapott mindent előírás szerint: évente olaj, olajszűrő, légszűrő csere, 40ezrenként gyertya, fékbetét csere, 80ezernél féktárcsa, tízévesen pedig teljes vezérlés csere. Mindent elárul róla, hogy az eredeti gyári akumulátorával adtam el 11 évesen :)
Egyetlen hibája volt, hogy a hátsó két ajtó alja elkezdett rozsdásodni, ez sajnos konstrukciós hiba, mindegyik ilyen. Ami hiányzott még a csomagtartó mérete lehetne egy kicsit nagyobb..erre lehet azt mondani, miért nem vettem nagyobbat :) Amikor meghírdettem egy nap alatt elvitték, szerintem jó vásárt csináltak vele, remélem hasonlóan gondját viselik és akkor sokáig egy jó autó marad.
Szervízelni nem nagyon kellett. A nálam töltött 10 év alatt a hibalistánál felsoroltak jöttek elő, de ezeket mind magam is meg tudtam preparálni. Szerelőhöz csak akkor mentem amikor a kötelezően cserélendő alkatrészeket intéztem.
- 10 év alatt: gyújtótrafó (kb15000ft), szellőzés fokozat állítója (kb1500ft) , elektromos visszapillantó állító kar (bontott kb1500ft, kmóra műszeregység (bontott 15000ft)semmi más! ezen kívül csak a kötelező cserék.
ford márkaszervíz, petrányi, csak a garancia idő alatt, drágák, csak cserélni tudnak, javítani nem.
Saját szerelő, mondjuk sokat nem kellett szerelni, olajcsere, egyszer vezérléscsere, a többit saját magam javítottam.5 pont mert előre sose tudják kiböfögni mennyibe fog kerülni a végén.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2003 |
Előző autója? | civic 1.6 4wd | Következő autója? | Espace 2.0T |