Szerelem első látásra
Szerelem első látásra! Egy használt autó szalonban botlottam bele. A sok "hétköznapi" autó közül kirítt a sajátos formájával. Egy hétig nézegettem, mire rámsózták, de nem bántam meg. Elől, hátul kényelmes, tágas. Még én is kényelmesen utazok a hátsó ülésen, pedig majd 190 cm vagyok. A motor pontos, megbízható, pöccre indul. A váltó hasonlóan. A futómű nyugodt autózást tesz lehetővé, szinte úszik még a rossz utakon is, nem ráz! A kormány pontos. A fogyasztással is elégedett vagyok, vegyes átlagban kijön 7-7,5-re, de hosszú úton 5,6 (130-140 km/h-nál!). Lekopogom, a természetesen elhasználódó dolgokon (olaj, fékbetét, izzó) kívül semmit nem kellett cserélni.
Mit utálok benne? Azt, hogy nem hajthatom annyit, amennyit szeretném. Megbízható, jól bevált (legalábbis az enyém!) autó, az a típus, amivel az ember kimehet a világból és nincs kedve kiszállni. Úgy döntöttem még nem adom el!
- 3 db izzó, de az a villanykörte gyártó hibája, meg 50000-nél egy sorozat gyertya, 60000-nél fékbetétek. De ezek még eredetiek voltak.
VAGÉP Nyíregyháza, mindig ugyanahhoz a Fordoshoz. Máshoz nem viszem!
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2002 |
Előző autója? | Escort | Következő autója? | Ford, vagy Focus, vagy Mondeo, amire majd fussa! |
Verdikt | (8.7/10) |