Autók » Ford » Focus (1998-2004)

Focus 1.8 TDCi

Nyomaték bajnok

2006 októberében vettem meg, első tulajos volt, de külföldről behozott. Féltem is emiatt, ugyen volt már kint autóm, amiknek az állapota egyáltalán nem volt rosszabb, mintha itthon vettem volna, de azért tartottam tőle. 40000km volt benne, kifejezettem TDCi, Ghia, 5 ajtós párosítást kerestem, amit egyáltalán nem volt egyszerű találni. Szép volt az autó, egy karcolás sem volt rajta, minden rendben volt vele. Nagyon megbízható kényelmes autó, a futóműve nagyon jó, még a nehéz dízelmotorral is nagyon jól fordult. Kis ívű kanyarokban tolta az orrát, de nem volt azért vészes. Vettem rá 17es gyári ST felniket jó gumikkal, utána egy szerpentin faló vált belőle:)
A fogyasztás jó volt, 6 nál többet csak produkálva lehetett kihozni belőle. Csináltattam chiptuningot bele, így 143Le és 350 Nm lett a teljesítménye, aminél persze lehetett volna többet is, de a megbízhatóság volt a legfontosabb. Nagyon szépen ment utána, olyan túraautóssá vált, nem kellett forgatni vagy visszaváltani, csak ment ment...
51000 km nél elromlott az olajhűtő, valószínűleg típushiba lehetett, mert sok Transit esetében is történik ilyen - mondták a Ford szervízben -. Ez volt az össze hiba, ami felróható neki, meg hogy hidegben kicsit nehezen indult. Akksi csere után jó lett ,de a következő évben megint csinálta. Talán az önindító lehetett.
Mindent összevetve egy nagyon szép, kényelmes autó kis fogyasztással, de nagyon meggyőző menetteljesítményekkel. Megéri az árát.

- Olajhűtő (hőcserélő) csere 51000 kmnél, 120000Ft volt mert fagyálló csere, olajcsere, szűrőcsere, valamint rendszer átmosás olyan 20 szor :)

Autó Szoki

Fenntartási költség (7) Évjárat 2003
Megbízhatóság (7) Vezetett km 20000
Előző autója? Megane Következő autója? Seat Leon 1.8T
Verdikt (7.2/10)

Ford Focus 1998 (2003 - 2004)