Minitank
Az autót 2014-ben vásároltam behozott autóként(Olasz Import). Ez az autó segített rájönni arra, hogy érdemesebb behozott autót venni. Mert sokkal jobban költenek rá mint az itthoniak. Azelőtt egy swiftem volt. És szerettem volna hasonlóan megbízható, biztonságos ülő és férőhelyben kényelmes autót találni. Örömömre a Fordnál megtaláltam mindezt. Pláne, ha figyelembe vesszük, hogy a rettegett dízelbe ruháztam be. Életem első dízelautójaként. Swift után furcsa volt, hogy húsos "trezorajtók" vettek körbe. Merevítések mindenütt a motortérben. Nekem kicsit olyan tank érzésem is volt benne a masszívsága miatt. Egyszer sajnos sikerült bele tolatnom egy C8 Citroenbe. Tört nála a motorháztető, díszrács, külső lökhárító burkolat és merevítő. Elgörbült a motorhűtő radiátor. Nálam meg csak a külső lökhárító burkolatot kellett hegeszteni és fényezni. A motor (1.8TDCI) kellően nyomatékos strapabíró. Minőségibb üzemanyaggal (Maxxmotion, Vpower) tartós tud lenni a nagynyomású rendszere is. Amit nem szerettem benne. Télen a fűtés gyatra sem volt. Kicsit nagy a fordulóköre. Leengedett első ablakkal csörömpölt ajtócsukásnál mint egy vitrin. Hibája pedig csak annyi ami hibalistában említett pár apróság. Egy fontos dolog a vásárlásnál! Sok a céges széthajtott rom! Erre figyelni kell. Történetünknek sajnos egy 2019 es karambol vetett véget. Ahol totálkáros lett.
- Komplett fékfelújítás, Hűtővíz szivárgás, Pár biztosíték és turbócső. Központi nyomásszabályzó szelep. Alvázvédelem a korrózió miatt.
Récs kft.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2004 |