Megtestesült Megbízhatóság
Nem rajongok a Ford márkáért. Mégis az itteni visszajelzéseket olvasva az első generációs Focusokról és az autó nem elhanyagolhatóan időtálló, szép külleme miatt már elsőnek is ilyet szerettem volna. Egy Opel Corsa C Sport után azonban ("No.1" - ha utána akarnátok nézni) még jobban tudom értékelni a választásom helyességét... és hogy ennyire jól válasszak!?!
6 éves használt gépkocsit vettem és a MEGBÍZHATÓSÁG mintaképét kaptam. Mindeddig semmi de semmi nem romlott el, nem zörög, nem kopog, nincs baja - helyette csak megy és megy és megy... úttartása példás, futóműve nagyszerű. Kényelmes: nagyon kényelmes, hihetetlenül csendes: 100km/h felett csak szélzaj van, motorhangot alig hallat - és csak benzint fogyaszt. Abból sem sokat: 7 literes átlagban játszi könnyedséggel lehet vezetni, ha picit odafigyel az ember, és ha szeretsz odalépni, akkor a nagyobb élmény mellett sem büntet, mert 7,5 liter körül fogyaszt csak átlagban. Nem széthajtanivaló és nem is széthajtható autó az 1,6-os motorral; ugyanakkor teljesen korrekt a teljesítménye, 160 km/h pedig kényelmes utazósebesség a Focusszal.
Remélhetőleg még sokáig koptathatom a billentyűzetet a tulajdonosaként beszámolva túráinkról, de az elmúlt 7000+ km 2 hónap alatt hibátlan és biztos megalapozása "kapcsolatunknak" :)
-----
Immáron egy téli, Cesky Krumlovba tett kiruccanás és újabb 7000 km után írhatok ismét az autómról: ami egyre meggyőzőbb, hogy mennyire jó választás volt. Az 1,6-os motor épp elegendő autózni, de száguldozni természetesen nem az ideális választás. Nem is arra van, ellenben kárpótol azzal, hogy gond nélkül működik, semmi nem romlott el és hosszabb túrákon megelégszik 6 liter körüli átlaggal is! Pontosabban 6,2l/100km csomagokkal, két személlyel a többnyire 130-as osztrák autópálya és a kevesebb, főúton 90-100-as tempóval végighajtott cseh túránk eredménye. Ezen felbátorodva nemsokára jön Toszkána májusban és nyáron Portugália - a fókával. Az lesz az igazi bizalom-túra, de az eddigiek alapján megalapozottan hihetem, hogy nem lesz gond.
Konklúzió: az első generációs, modellfrissített Ford Focus 15000 km megtétele után kiváló konstrukciónak bizonyult és mindenkinek csak ajánlani tudom aki egy megbízható és szerethető autót szeretne.
-----
Összesen 60000 km óta vezetem, eszem ágában sincs lecserélni azt az autót, amely életem egyik legjobb választását testesíti meg. Megjártuk közösen Toszkánát, Szlovéniát, majd Portugáliát is oda-vissza, keresztül egész Nyugat-Európán, soha egy panasza nem volt, ez az autó csak teszi a dolgát; azt, amihez a legjobban ért és teszi mindezt kifogástalanul. Megválni sem szeretnék tőle, de még az is megfordult a fejemben, hogy még egy ugyanilyen autóra teszek szert :)
- Az elülső fényszórók égőit viszonylag gyakran kell cserélni, ezen kívül semmiféle probléma nincs az autóval!
Paár Peti, Győr LEGJOBB! :)
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2002 |
Előző autója? | Corsa C 1,4 Sport | Következő autója? | fogalmam sincs, ezt nehéz lesz felülmúlni... |
Verdikt | (8.7/10) |