Autók » Ford » Focus (1998-2004)

Focus 1.4 ambiente

lámpánáljóleljöv?s de emelked?t ne látós, szorgos

Az autó céges, úgyhogy nem biztos, hogy ez lesz a legautentikusabb vélemény, de az 1.4-es motor, akár 1.6-os is lehetne, tekintve a fogyasztását, és a menetteljesítményét. 150-160-as utazótempó gond nélkül, de ha sietsz és van hozzá lelked, akkor óra szerint a 190-sem akadály. A 3 fokozattól az áttételezés jól el van találva, az 1-2 fokozat lehetett volna egy kicsit hosszabb is. Szóval a motor alapvet?en jó!

A belseje:
Alapvet?en semmi gond, a megszokott középkategóriás elkoptathatatlan üléshuzat, m?anyagok, de nem nyikorog sehol.
Viszont a deréktámasz nagyon kéne és hosszirányban 2x több reteszállás kellene az ülés sínébe, mert nekem az utolsó és az utolsó el?tti retesz között lenne jó, így hosszútávon egy kicsit szenvedek. Azt sem értem, hogy a fenéknél lév? 5 cm széles "seggemel?vel" mi volt a céljuk, mert csak arra jó, hogy lecsússzak az ülésr?l!
Meglep?, de magam mögött is jól elférek (187 cm) és a csomagtartó (sedan) verhetetlen. Egyedül rögzít?kampók hiányoznak a csomagtartóból, de sebaj marad a gumipók..

Viszont ez az állítólagos "független" hátsó kerékfelfüggesztés...hááát...gáz. A függetlent a gyártók biztos arra értették, hogy megy amerre akar függetlenül attól, hogy te mit szeretnél! :-)) Szal dobja a seggét mint a muraközi sodrott....

Viszont ami nagyon bosszant, hogy 2002-ben az ABS a fordnál nem volt alapfelszereltség, de sajnos ez még sok gyártónál most is így van.

Összegezve: Egy jó kis alapvet?en városi -motorral szerelt- autó, de nem lesz vele gond, ha autópályát lát és néha csomagok is kerülnek a csomagtartóba.

- Még csak 10k nyomtam bele, eddig csak m?szerfalvilágítás 1 izzója ment ki. Bukkanókon csúnya hangja van a futóm?nek és jobbra kanyarodáskor is nyekereg a hátulja.

Ford márkaszervíz

Fenntartási költség (8) Évjárat 2002
Előző autója? van mellette saját ez céges Következő autója? SAAB 9.5 3.0 TiD Kombi
Verdikt (6.1/10)

Ford Focus 1998 (2003 - 2004)