Kanyarvadász
Nagyszer? vezetni - ezért vettem, és most is ezért szeretem. A legjobb benne a futóm?ve. Halálpontosan irányítható, fürge, de egyáltalán nem kényelmetlen. A motorja 115 lovas, viszonylag dinamikus, 3500 felett kifejezetten élvezetes. Ilyenkor nagyon szépen is muzsikál. A váltó is hibátlan. Igazi kis kanyarvadász.
A trend kivitelhez b?rkormány, sportülés és alufelni is dukál. Vettünk hozzá digitális klímát, tolótet?t, és köldámpát. Kb negyemillióval olcsóbban megúsztuk, mint ha a hasonló Golfot választjuk. Ezt a pénzt aztán 17" alufelnikre költöttem. VADDISZNÓ ahogy kinéz! :-)
Eddig csak két dolog miatt mérgel?dtünk. A centrálzárral együtt nem csukódnak fel az ablakok. Ezt lehet korrigálni a "komfort elektronika cseréjével" - hatvanezerért. Ez azért nem elegáns. A másik: nem lehet kikapcsolni a jobb els? légzsákot, a szerviz pedig - gyári utasításra - megtagadta, hogy kiiktassa. Tehettük a gyerekülést hátra. A csomagtartó nem nagy, de azért OK.
Ha egy sportos, de praktikus, megbízható gépet szeretnél, amelyik képes arra, hogy mosolyt csaljon a képedre, egy ilyennel jól jársz. A fogyasztás nem kicsi, de azért elfogadható.
Egyébként: a szolgálati autóm egy két literes TDCi Mondeo. Nagyon korrekt gép, de ha hét végén "választhatok", mindig a Focussal megyek, pedig abba nekem kell vennem a naftát. (Szegénynek ez a legnagyobb hibája! :-)
- SEMMI!
Ivanics - Bp.