Focus az 1.6-os kedvenc!
Két kis dízel után kerestünk főleg városi használatra 5 ajtós 1.6-os benzines kompaktot legalább 2002-es! Tudom egy 14 éves autótól túl nagy elvárásai nem lehetnek az embernek! Számomra a legfontosabb a motor volt! Pöccre indult,szépen járt,klíma is dolgozott,a próbakör alapján a futómű,fékek is rendben voltak! Ami látszott az a kipufogó dob gyalázatos állapota, kezdődő pörsenések a hátsó ajtók éleinél,de javíthatók,nem szalon állapotot vártam ennyi idős autónál! Meg jellemző is erre a tipusra!
Az autó merkelisztánból érkezett, ha hinni lehet a kedves pesti kereskedőnek kevés kilométerrel! Ilyen is van? Előző nap láttam meg a hirdetést a hahu-n!
Beszélgettünk a sráccal azt mondja nem tud annyit behozni a focusból ami ne menne el néhány napon belül! Hallottam erről és így utólag megértem ezt a népszerűséget. A mienk már a faceliftes változat az 1-es focusból, ami szembetűnő
az az alsó légbeömlő x motivumra való megváltoztatása az eredeti mosolyt idéző formája helyett! Sportosabbnak tűnik igy az arca,frissebnek,mint az eredeti!
Nem hittem volna hogy a focus futóműve ennyire jó lehet! Mesélték de kipróbálva igy is okozott meglepetést! Állítólag amíg gyártották az első szériás focust minden évben a világ legnagyobb darabszámában eladót autója volt! Nem véletlenül!
Az 1.6-os szívómotor szerintem a minimum ehhez az autóhoz! Nem túl nyomatékos, fordulatra van hangolva, viszont ennyi idősen is szépen szól ha kipörgeti az ember.
A klímát ajánlott indulás után bekapcsolni mert a lovakat visszafogja.
Amire figyelni kell az a rozsdásodái hajlam! Nem szabad hagyni leromlani az állapotát! A küszöböt nem javítgattam,kicseréltettem,kapott alvázvédelmet is!
Vettem hozzá Paragi sportdobot,majd késöbb a középső dobot is kicseréltettem. Persze ettől se lesz az utak réme,de morgósabb a hangja és dögösebben néz ki.:-)
A fogyasztás ahogy észrevettem nagyban függ a vezetési stílustól,meg persze hogy hol használjuk. Nálunk a nagyátlag inkább a 9-hez közelít!:-(
Az olajat csipegeti de ha normálisan közlekedek vele és nem akarom kitaposni a lelkét szegénynek akkor kevésbé! De így legalább frissül az olaj!:-)
Összességében csak ajánlani tudom ezt az 1.6-ost! A formája szerintem még mai is vállalható,a motor meg csak megy és megy remélem még sokáig!
Városban tökéletes de hosszú távra viszont már vmi nagyobb autó kell!
Azért megkedveltük a kis autót!
- 2016 - Olajok, szűrök, 4 új gumi, kipufogó a leömlőtől csere. - 2017 - Küszöbök, alvázvédelem! - 2019 - Hátsó fék felújítás, vezérlés csere. - 2021. - Első bölcső, alsó lengőkarok csere.
Boros autószervíz Dunaföldvár.
Géza Dunaújváros.