Autók » Ford » Focus (1998-2004)

Focus 1,6 Trend

A legjobb választás a kategóriájában

Ez az első saját autóm. Eleinte a fomája nem tesztett, csak a belseje fogott meg, aztán később a külsejét is megszerettem. Az új Focusszal is így vagyok, de annak még a belseje sem tetszik. A futóműve imádja a gyors kanyarokat, ráadásul a remek állapotú budapesti utakat meglepően jól bírja, 125000 km alatt egyszer kellett futóművet állítani, de cserélni még semmit! A gyári sport ülés nagyon kényelmes, jó a tartása, a deréktámasz sem hiányzik belőle. Az 1.6-os motor nem egy verseny motor, de a kasztnihoz ideális, jól gyorsítja és keveset fogyaszt. Alacsony a biztosítása, olcsók az alkatrészek. Számomra teljesen ideális az autó, kár hogy már nem gyártják, csak ezt az újat, ami fele annyira sem jó.

- Kisebb rozsdásodás jelentkezett a hátsó ajtón 3 éves kora után, amelyet minden szó nélkül, garanciában cseréltek. A benzinpumpa 90e km után felmondta a szolgálatot 88e Ft volt a cseréje, majd 100e km után a vízpumpa is megérett a cserére az ékszíjjal együtt. Ez kb. 40e Ft-ba került.
- 105e km-nél leállt egy henger, mint kiderült a gyújtó trafót túlterhelte és tönkre tette a megnövekedett hézagú gyertya, amit 40e km-enként kellet volna cserélni, csakhogy erről a solymári szerviz elfelejtett szólni, amikor berakták. A gyári ajánlás a gyertyák cseréjére 60e km, amit a FORD platinafejes gyertya ki is bírt volna, ha azt tesznek bele. Gyertyacsere + gyujtótrafó 35e Ft

Ford Autonett, Csepel.

Ford Sollymár

Fenntartási költség (9) Évjárat 2000
Előző autója? Következő autója? Nem cserélem le!
Verdikt (8.3/10)

Ford Focus 1998 (2003 - 2004)