A család kedvence
Az autót bő két éve vettem 5 évesen 58000 km-rel. Először egy két éves Fiestát akartunk venni, azonban amikor a család kipróbálhatta a két autót, rögtön a Focus mellett döntöttünk. Azt hiszem jó választás volt. Az autó meglepően stabil, a kanyarokat, szerpentint szereti, sajnos az 1.4-es motor egy kicsit kevés ehhez a kasztnihoz,aki teheti legalább 1.6-ost vegyen. Belül minden kézre áll, a váltója ritka jó, több autót vezetek egyszerre (Opel, Skoda, Suzuki, Seat) messze a Ford-é a legpontosabb váltó. Az ülések kényelmesek, a magas üléspozíció könyű be-és kiszállást tesz lehetővé, az idősebbek ezért is kedvelik.
Két év alatt komolyabb meghibásodása nem volt, a kátyús utaknak és figyelmetlenségemnek köszönhetem, hogy egy jobb elsőstabilizátor összekötő rudat és egy jobb hátsó kerékcsapágyat kellett cserélnem. Ennél bosszantóbb az hogy a két hátsó ajtó alsó peremén rozsdásodást tapasztaltam. Amikor 12 éves korrózió garanciát akartam érvényesíteni, azzal utsítottak el, hogy 2 éves korában az autót nem a márkaszervízben szervizelték, nincs pecsét ezért 6 éves korában amikor a rozsda megjelent nem áll módjukban garanciában kijavítani. Saját költségen kijavíttattam, azóta az autóval semmi gondom nincs. Tankolom, évente, vagy 15.000 km-enként szervíz, műszaki vizsga, zöldkártya. Ennyi költséget jelent.
2009. 07. 11-én eladtam "A család kedvencét", mivel fiatalabb jobban felszerelt Focust szeretnék venni. Sajnos az autó eladása ideje alatt elpuskáztam egy jó vételt, remélem rám köszönt még a szerencse. Azóta voltunk megnézni "kitűnőnek" titulált, márkakereskedésben hirdetett beszámított autót, ami a hirdetéshez kapcsolt fényképen valóban szépnek nézett ki, de életben egy agyonhasznált utcai harcos volt. Máshol is nézegettünk, megtudtam hogy a jó állapotú, keveset futott Focus keresett autó, amire nehéz rátalálni, így kezdem megbánni, hogy eladtam a család kedvencét, félek nem találok még egy ilyen jó kocsit.
- első stabilizátor összekötő rúd gömbfej (kutyacsont), jobb hátsó kerékcsapágy, rozsda a hátsó ajtók alsó peremén !!! (12 év átrozsdásodási garancia)
Ford Autó Zentai Kft. Mátészalka
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2000 |