A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Ford » Fiesta (2012)

Fiesta 1.0 Ecoboost 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

Fehér villám

Szöveges ítélet

2017 júliusában eljött az idő, hogy lecseréljük 17 éves 1.9 TDI Octavia Combinkat. Az autó megbízható volt, viszont a kezdődő rozsdásodás végett úgy döntöttünk átülünk egy újabb verdába. Prioritásunk egy pár éves autó volt és a költségvetésünk fényében a kisautó szegmens volt az elérhető. Feleségemmel megnéztük szinte az összes elérhető márka autóját, Toyota Yaris, Citroen C3, Škoda Fabia, KIA Rio stb. Július közepén részt vettünk egy Yaris tesztvezetésen, mely 1.5 ös szívobenzinnel volt szerelve, másnap pedig beültem az 1 literes turbós Fiestaba. A próbaút előtt szkeptikus voltam a kis turbós fünyíromotrokkal kapcsolatosan, de a Ford literes motorja sokkal harapósabb, az autó kényelmesebb, nagyobb, jobb és szebb volt mint a kis Toyota. Így megszületett a választás, megvettük az első Fordunkat (még hozzáteszem, hogy ha az épp akkor befutott új KIA RIO egy kicsivel előbb megjelenik és kipróbáltuk volna, lehet máshogy döntünk).
Az autó szinte új volt, másfél éves, 19 ezer km - rel, első tulaj után, 3,5 év jótálással. Az azóta eltelt 8 hónap alatt megtettünk vele 14 ezer km-t, jelenleg semmi műszaki probléma nem volt, kötelező olajcserén kívül nem költöttünk rá.
Az autóról
A fehér szín kicsit kényes, többet kell vele törődni, mint pl. az ezüsttel. A motor dinamikus, viszont csendes és jól fogyaszt. Feleségemmel nyugodtabb sofőrök vagyunk, az átlagfogyasztásunk 5,5 liter, főleg városi használat mellett. Feleségem is nagyon szereti, az Octavia után immár szeret parkolni és tolatni is :)
Összeségében 8 hónap használat után elmondhatom, hogy jól választottunk, akinek a mindennapi közlekedéshez kell egy ügyes kis autó, amelynél nem kell szélárnyékban helyezkedni és 3 at visszaváltani egy előzéshez, annak a Fiesta tökéletes választás lehet.

Hibalista

- Semmi

Ide hordtam szervizbe

Értékelése:

Képek az autómról

Fenntartási költség (8) Évjárat 2016
Kényelem (9) Használati időtartam 1 év
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 19000
Megbízhatóság (9) Vezetett km 14000
Szerviztapasztalat (7) Átlagfogyasztás 5 l
Előző autója? Octavia Következő autója? Mazda 3
Ennyire szerette (8) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (8.3/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Ford Fiesta 2012 (2012)

További ítéletek (12 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)