Autók » Ford » Fiesta (2008-2012)

Fiesta 1,4 TDCI Trend Techno +

A kis kék Fiesta

Én egy cégautót vettem sok kilométerrel,tudtam hogy szervizelték rendesen. Az autóval 4000 km-t mentem eddig meg vagyok vele elégedve.Amikor megnéztem a komputert 6,1 litert mutatott átlagban.Ez nálam 5 liter volt télen, most pedig 4 liter(nyáron átlagban.Lehet én vezetem sokkal kíméletesebben ,vagy előző hölgy tulajdonos volt nagyon falábú ,de nagyon jó a fogyasztása szerintem.Az autópályán 140-el 5.5, itthon (80-110)4,5 a fogyasztása. A magyar közútra tökéletes választás.Nem túl erős (71 LE) a motorja ,de a súlyával (1070 kg) tökéletesen megbirkózik.Nem érzek késztetést a száguldozásra viszont a 70-80-al döcögőket lazán nyomatékból legyorsulom.A tempomatot szeretem benne a legjobban.
Amikor felmegyek az autópályára beállítom GPS szerint 135-re és szépen megyek el a többség mellett.Ők azt hiszik szabálytalan vagyok,hiszen óra szerint 145-el megyek ,de valójában teljesen szabályos a 135 km/óra.Ilyenkor kicsit magasan (3500 ) pörög a motor hiszen csak 5 sebességes.Nekem hiányzik ilyenkor
a hatodik.

- A 140 ezres szerviz 40 ezer forint.Az alját az előző tulaj odacsapta valamihez, és e miatt vagy más okból szivárog a váltóból az olaj.Ezt kell még kijavítani majd.A javítás azóta megtörtént.Most minden jó rajta.Becsülettel szolgál az autópályán 5-5.5 literrel.

Végig márkaszervizben volt szervizelve. Az előző tulaj a Ford Petrányihoz hordta, erről nem tudok nyilatkozni de ha megvolt már az olaj szivárgás akkor kicsit csodálkozok hogy nem vették észre.Hamarosan aktuális lesz az olajcsere és a szerviz.

Én az FX Autóházba vittem. Kicsit sokallom a 40 e ft-ot ,de hát akkor legközelebb majd nem ide viszem.Ők úgy gondolják ennyiért versenyképesek. Hát nem.Most a náluk dolgozó (8-4-ig) szerelőhöz hordom. Ő negyed annyiért csinálja ugyan azt a munkát, munkaidő után.

Fenntartási költség (6) Évjárat 2012
Előző autója? F Astra Caravan C14NZ Következő autója? BMW 318D