Tartós teszt
A vásárlás kizárólagos szempontja a gazdaságos üzemeltetés volt. Ez alatt azt értem, hogy a kocsi amortizációja, javítása, üzemanyag fogyasztása a lehető legkevesebb legyen. Van másik céges új autóm is, de értelmetlennek nartottam, hogy a rövitávú városi használattal kínozzam. Időnként néztem az árverési oldalakat, hátha lesz valami kedvező vétel. Csak a leadott flottás autók érdekeltek, nem akartem olyan kocsiba ülni, ami banki visszavett. Így vettem meg nagyon olcsón, látatlanban, rögtön kettő darabot.
Teljesen alap van kivitel, semmilyen extra nincsen bennük.
A döntésem beigazolódott, minkét Fiesta rendkívül megbízható, probléma mentes, kis fogyasztású jármű.
Belső tere jó hangulatú, a rövid városi utakon kicsit sem hiányoznak az extrák.
1.4 tdci motor van benne 60 le körüli teljesítménnyel, igazából mindenre elég.
Közel 400 ezer kilométer van mindkettőben, az ülések nincsenek kiszakadva, a kormány, váltó kulissza hibátlan.
Minkét autó napi használatbanban van és bár újszerűnek nem mondanám őket, de jó állapotúnak mindenképp.
Több kocsit vettem szalonból is, és egyszerűen nem értem ezt a kilométer futás parát. Lehet, sőt biztos, hogy alapvetően vigyázok a kocsikra, de messze nem mániákus módon. Minden megjavíttatok, ami elromlik, minden kocsim mindig kitűnő műszaki állapotú. A személyes tapaszalatom az, hogy bármelyik kocsi különösebb probléma nélkül elmegy 300-400 ezer kilométert. 0-100 ezer között néhány apróság szokott lenni, 100-200 ezer között szinte semmi hiba nem szokott lenni, 300 ezer kilométer felett már előfordulnak hibák. A kivételek az ismert típushibák, amik ekkora futás teljesímény mellett már gyakran előjönnek.
A két kocsim tapasztalata alapján azt mondom, hogy a Ford Fiesta 1.4 tdci még ilyen idősen is jó válsztás lehet annak, aki olcsón fenntartható kis kocsit szeretne venni.
- Önindító - Generátor - Tömítés a váltóban
Helyi szerelő