Autók » Ford » Fiesta (2001-2007)

Fiesta 1.4TDCi

Olcsó !!!KISAUTÓ!!!

Nem ilyen autót akartam, de a sors, meg a pénztárcám úgy hozta, hogy őt vettem meg.
A helykínálat nem rossz, a 180 centimmel és 95kilómmal kényelmesen elférek. 320km-t vezettem vele egyhuzamban és nem voltam elfáradva, mikor kiszálltam. A csomagtartó mérete és formája megfelel. Ami zavara, az a sok nyikorgó zörgő műanyag az utastérben. Ellenben a gyári cd nagyon szépen szól. Ilyen, de még ettől magasabb kategóriás autókban sem hallottam ehhez foghatót. Mégegyszer kiemelném gyári cuccról van szó!
A motor dízelhez mérten csendes, és elég jól is megy. Dinamikusan lehet vele közlekedni, jó nem egy versenyautó de csodát nem lehet várni. A fogyasztás 4-5 liter között mozog, attól függően, hogy mennyit megy a klíma.
A futómű és a fék is kiváló, amit volt szerencsém kipróbálni, egy szarvas kikerülése közben.
Összességében egy jó KISAUTÓ!!! (ezt azért emeltem ki, mert olvastam olyan ítéletet,ami szidta a méretét és dinamikáját. Akinek kicsi, meg lusta az vegyen egy 4.2-s A6-t és az jó lesz, csak az majd nem áll meg 4 literből, hanem 14-ből.) mindennapi használatra.
2011.12.25.
Sajnos egy baleset után totálkárra vették. Az ütközés erejéről annyit, hogy a légzsákok sem nyíltak ki, pedig teljesen szemből kaptam az ütést. Kb 30-as sebességgel fogtam vele árkot. Az autó eleje pedig teljesen leszakadt! Igen gyenge az autó eleje.

- Hátsó ablaktörlő

Fenntartási költség (10) Évjárat 2004
Előző autója? Golf 1,4 CL Következő autója? Golf Vento
Verdikt (8.0/10)

Ford Fiesta 2001 (2005 - 2008)