Iván, a rettegett
Már alig van rajta gyári állapotú dolog.
Szeretem.
A teljesítményen sokat dobott a teljes, leömlőktől épített sport kipufogórendszer,a direktszűrő, és a beszerelt Bacar Tuning-féle tuningbox.
A karosszéria elég rendesen át van szabva, nagyon jól tuningolható formájú autó.
A váltó O.K., a harmadikat néha nehezen veszi. Jót tett a váltókar-rövidítés, rövidebb váltóút, gyorsabban kapcsolható, nem utolsósorban pedig a könyöklőről egy csuklómozdulattal tudok váltani.
A futómű gyári állapotában is kitűnő volt, de ültetés+széles kerekek+első toronymerevítő óta stabilabb, jobban manőverezhető, nagyobb sebességgel és biztonsággal veszi a kanyarokat.
A gyári ülések nem sokat tartottak, na de van már helyette sportülés. :)
Minden Iván-ról:
http://www.tuningfiesta.hu - Iván és Carmen (férjem tuning fiesta-ja) weboldala
- Belső visszapillantó, párszor le akart potyogni, helyrerakták, másodszorra sikerült. :)
- Szokásos: kormányremegés, 110-től kb. 130-ig, karok széttárása. Mióta ültetve van, gyakorlatilag megszűnt a probléma. -3 cm. :D
- Nyikorogtak az ajtók veszett módon. Az első kötelező szerviznél végre rájöttek, hogy talán meg kellene zsírozni a zsanérokat. Mintha elvágták volna. Van egy-két gyenge zörej, de nagyságrendekkel jobb lett, gyakorlatilag nem is lehet észrevenni.
- Az egyik első ablaktörlő megadta magát, helyesebben a lapátot tartó műanyag kis pöcök. Persze garanciában szóba se álltak velem (csak én törhettem el, no comment). Ingyen kicserélték egy autósboltban azt a kis műanyag izét. :D
- Gyakorlatilag ennyi.
2006. októbere óta folyamatosan tuningolom, folyamatosan változik. Úgyhogy van néhány szakember, aki foglalkozik vele.
Mindenesetre egy biztos: a márkaszervizbe csak ha nagyon muszáj. Rossz tapasztalatim (is) vannak (bőven), sajnos. :(
Akikkel maximálisan meg vagyok elégedve (remélem Iván is :)):
- Lökhárítók, spoilerek: Dugár Tuning, Kecskemét (www.dugartuning.hu)
- Zene: Surányi Hifi, Budapest (www.suranyihifi.hu)
- Kipufogó: Dinamit-Dob, Budapest (www.dinamit-dob.hu)
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | Astra Classic 1.4 | Következő autója? | nem tudom elképzelni, hogy megválnék tőle |
Verdikt | (7.5/10) |