Ford Fiesta 1,4 Fresh (avagy Cunci, ahogy a Párom hívja)
eloszor is szeretnem leszogezni, hogy az auto eletem elso uj autoja. a tapasztalataim azok, hogy nagyon kenyelmes es megbizhato. nem vagyok egy versenyzo tipus, de szeretem
neha egy kicsit meghajtani. olyan erzesem van az autoban mintha egy kis meretu tankkal mennek a masszivsaga miatt
futomu:
az auto folyamatosan semlegesen viselkedett/viselkedik az en megitelesem szerint. hirtelen kormanyvaltasnal kicsit jobban billen mint szeretnem de ettol fuggetlenul nem erzem ugy, hogy fel szeretne borulni. a feket nagyon jonak talalom a kategoriajaban. csak egy hasonlat kedveert irom. vezettem egy Chevrolet Lacetti-t. miutan megszoktam a feket es hazajottem a Cunciban (ahogy a Parom hivja :o))) ) 3 napig majdnem a kormanyt fejeltem le.... es persze nem a padlolemezig nyomtam a feket.
motor: 3000 folott nagyon szepen gyorsul. 3000 alatt picit lassabban de nem csiga modon. legkondi bekapcsolasa utan mar viszont nem szivesen kezdek elozesbe mivel nem szeretem az egekbe porgetni a motort. ekkor inkabb legkondi ki, elozes es legkondi be. a fogyasztasat teljesen normalisnak talalom. varosban 7-8 korul, hosszu tavon 5,5 korul mertem.
ami tetszik benne:
- nagy belso ter
- futomu
- kenyelmes
- megbizhato
- kivulrol nem nyithato a csomagtarto (belso ter vagy kulcs)
- jo fekek
- muanyag mint az osszes tobbi, de valahogy megis mas hatast kelt mint a tipustarsak (lehet, hogy az ajtokarpit is javit az osszhatason) es egyben az, hogy ket szinu a belso ter.
ami nem tetszik:
- magas a vetalara 2,8 millio volt amikor vettem, ennyiert meg radios magnot adnak!!!
- 30.000 Ft egy kozepkonzol ha a gyari radios magnot mas fajtara szeretnem cserelni. + ugye a masik lejatszo + munkadij
- 150 km/h folott szerintem mar kezd hangos lenni
- a motor leallitasa utan olyan hangot hallok mintha egy kis kavicsdarabot egy muanyag dobozba dobnek. (szervizben nem tudtak megmondani, hogy mi az....)
- gyujtotekercs, bal oldali hangszoro
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | Corsa 1.4 | Következő autója? | Honda Civic Sedan vagy Jazz |