Autók » Ford » Fiesta (2001-2007)

Fiesta 1,3 fresh

Bírja a strapát

Megfontolt vásárlás volt első saját autónak, csak az új swift nem volt még a kínálatban. Bár elovasva az ítéleteiket, nem nagy baj...:)) Ilyen árban és felszereltséggel igazi japán sajnos nincs, és erre is legalább 3 év a gari.
Megbízhatóságra nincs panaszom, minőségre némileg. Pl. telefontartó csavarjait illesztési hézagba fúrás nélkül... Hidegben rendesen nyekereg, viszont nyílnak (és záródnak!) az ajtók -15 fokban is... Pontos a váltó, csak néha nehezen vesz be egy-két fokozatot. Komoly hibát tényleg nem észleltem rajta, se igazi "kormányrázás", se kuplunghiba, habár utóbbi kicsit nyekereg. Ja, az ablaktörlő botrányos. (Senki se vegyen emiatt ilyen autót!!!)
Kisautós "kényelem", bár ezen sokat javít egy könyöktámasz. Négyen csomagokkal (!) elférnek, és a hátam még egyszer se fájdult meg. A gyári audio gyárinak tényleg nem rossz!
Kicsit talán kevés paci, de ennyi pénzért ez jár. Azért élvezetes cikázni vele. ABS felárért, de az elmúlt évben kb. 3x mentett meg... A board-computer nekem nem hiányzik, az analóg műszerek, és teljes értékű pótkerék viszont hiányoznának, ha mondjuk yarisom lenne...
Átlagos fogyasztás, de legalább masszív kasztniban ül az ember. A futómű is ezt sugározza (nem kímélhetem sajnos), ahogy a minimális szervórásegítés, komor belső tér, határozott váltó és mormogós hang is kicsit "férfiassá" teszi...

- Egyes egyedül a kalaptartó nem esik vissza a helyére. Iszonyúan idegesít - lehet, hogy költözéskor én magam deformáltam...

Ford Solymár - 1 éves szervíz 30e, törés után is gyorsan és korrektül javították, teljeskörű ügyintézéssel

Fenntartási költség (10) Évjárat 2005
Megbízhatóság (9) Vezetett km 20000
Előző autója? Következő autója? új Suzuki Grand Vitara?
Verdikt (7.8/10)

Ford Fiesta 2001 (2005 - 2008)