Autók » Ford » Fiesta (2001-2007)

Fiesta 1.4 TDCI

Az en kis szolgalati "otomobilom"

Udv!

Nos az elso csak nekem adott szolgalati autocskam ;)
Vezettem meg a "gyar" Hyundai Elantra-jat (136 LE-benzin) de az nem az en nevemen szaladt ... ez csak nekem lett kiutalva.

Amugy volt sajat automrol irtam mar a Ford Mondeo reszlegben "Az en kis "otomobilom"" cimmel ...

Nos az autocskarol:
1.4 TDCI - 68 LE - a faceliftes - a helyzetjelzo elol a motorhazteto tetejen kitulemkedik, atdolgozott muszerfal + szebb orak (nem digitalisak)

Atvetelkor 12 km-ben volt .. ez 2 hete ... most lepte tul a 800-at ... kb hetente belemegy egy 100-500 km kozotti ertek ... minden nap nem kell "kirandulnom".
Tehat meg friss az auto, elfogult lehetek .. nezzetek el nekem ... ezen keves kilometer utan itelkezek .. majd bovitem ;)

Osszehasonlitva joval masabb mint a Mondeo (hu ezt aztan jol megmondtam) :))

Tehat:
- kemenyebb ulesek, magasabb ulespozicio, rovidebb uloresz, nincs derektamasz - de en is mint az itelkezo kollega probalok az ules kozepe fele helyet foglalni es akkor jo
- nincs konyoktamasz - neha benan a levegobe konyokolok ... most a bal oldali ajtot hasznalom konyokolni
- muanyagok olyanok amilyenek - ebben a kategoriaban ez van - a muszerfal puha, rucskos a tobbi kemeny - sajna a kormany is
- kilatas eleg jo - betakar kicsit a hatso oldalablak - elso oszlop szeles - vigyazat gyalogosok!
- csomagtarto, hatso hely nem tul nagy - de ez kisauto ugyebar nem busz
- cd-s radio - egyszeru semmi extra - a szomoru hogy az aux kivezetes sehol sincs, pedig lehetne, a radio tudna :( - a haver focusaban szepen a kesztyutartoban van, ahonnan ipod vagy egyeb csatlakoztathato
- manualis legkondi - nem egy tulextrazott auto

- a motor "kicsit" zajos - nem tudom neha hogy a jarokelok az autot azert nezik mert tetszik (szep vagy koszos) vagy favagogephez hasonlo csettegesere figyelnek - a kerregestol a mely brummogasig mindent tud
- indulaskor odakell figyelni a fordulatra - de semmi gaz nelkul is elindul kuplungjatekkal .. persze nem kilovesre kell gondolni ;)
- 2000 es 3000 fordulat kozott lehet tervezni vele elozest, gyorsulast - 2000 alatt erolkodik 3000 folott meg mar csak bog kegyetlenul - 4500 a piros de ott mar sajnalom
- max sebesseg 165 - ebbol kiprobaltam 150-ig - 3000 fordulat .. szelzaj, motorzaj ... nem tetszett :(, maradok inkabb a 110-130 as skalanal - a 110 kimondottan jol esik neki (2500 fordulatnak felel meg)
- fogyasztas olyan 5 korul alakult mostanaig

Nos ezek igy elore ...
Nekem megerte a penzt ... meg semmi nem romlott el rajta .. szep is lenne :)

2009.01.11
Beirogattam meg ezt azt az itelet szovegebe ...

Es lass csodat mar jottek a bajok is :(
Megemlitenem hogy eljott a tel, nos nalunk azt jelenti hogy -10 az normal homerseklet, de egy jo kis periodust (kb 3-4 het) -25 fokkal inditott az idojaras.
A kisautoban az akkumulator nem volt a helyzet magaslatan, zarojel az autoban gps van telepitve ami az akku veret szivja.

Na de a lenyeg, nem volt eleg kraft az inditashoz .. bikazassal indulgatott a kis hitvany ;) - a vicc hogy nem csak ez hanem egy masik ugyanilyen autoka is.
Addig addig hogy szetszedtem az akkut, es beletoltottem korulbelul 1 liter desztilalt vizet - kicsit sok ... de hat ha elparolgott es en nem ellenoriztem a szintet ... na igy kis erore kapott ... de egy ido utan csak keccent indulas helyett, az onindito nem hajtotta a motort, megesett hogy par kecceges utan beroffent de egy ido utan semmi nem tortent csak kecc.
Behuzattuk a szervizbe es kapott egy uj oninditot, garancialisan, teljesen ingyert.
Azota rendben van, jol erzi magat, kozeledunk a 15 000-es szerviz fele.

Talan a szelzajok zavarnanak, es nyiszogna mar egy ket dolog rajta? Kepzelodok? Meglatjuk :)
Meg jelentkezem ... kerem kaccsojaki

Last update:
- elment, mas hajtja a szekeret

Osszegzeskeppen:
- a fogyasztas nalam 5.5 korul alakult 20% varos 80% kinnt - mas auto fogyasztott 4.5 litert is - gyorsulgatos? nehez labu vagyok?
- tempom helysegeken kivul 100-135 km - gps-sel merve persze 5-10-el kevesebb valojaban - 110 ora 105 valoban
- zug (110 - 2500-3000 fordulat) - egy hosszabb ut (400-500km) utan faj a fejem - kenyes lennek vagy csak faradt?
- az ules - egy hosszabb ut utan faj a derekam - oregedek?
+ a futomu eleg jo, durvabb kanyarban egyszer sir majd csuszik
+ nem kellett futomu alkatreszeket cserelni?

Amugy elvisz barhova, nem egy luxus auto - szaladgalni es sporolni (nem nekem) megfelelo lehet barkinek. A nagy utazoautok nem itt kezdodnek, de ezt tudjuk.

- Onindito 8000 km-nel - Egyik hatso szamtablamegvilagito ego ... - Oldaltukor - valaki joindulatabol

Markaszerviz - a gyar fizette

Fenntartási költség (7) Évjárat 2007
Előző autója? Mondeo I Következő autója? nem tudom ...
Verdikt (6.3/10)

Ford Fiesta 2001 (2005 - 2008)