Autók » Ford » Fiesta (1989-2001)

Fiesta 1.1i C

A családtag

A "szoci csodák" után megbízható, kis fogyasztású, olcsón fenntartható "családi" autót szerettünk volna munkába járáshoz, családlátogatásra, évi két-három hosszabb útra.
Nem csalódtunk. Soha nem hagyott cserben.
2 feln?tt és 2 gyerek kényelmesen elfér, csomagjainkat - ésszer?en összeállítva több hétre is - mindig el tudta nyelni a csomagtartó. 3 ajtós létére a gyerekek könnyen elfoglalják a helyüket, és mi is elérjük a hátsó biztonsági öv csatjait. 185 centimmel jók az üléspoziciók elöl is.
Tipikus városi autó, régi fejlesztés?, kis henger?rtartalmú 8V motorja nem avatja gyorsulási bajnokká, ezért városon kívül meggondolandó minden el?zési man?ver. Autópályán a 130 km/h sebességhatár azonban nyugodtan tartható.
Az extrák minimálisak, minden kézier?vel állítható, tehát el sem tud romlani. Ellenben minden kezel?szerve eredeti és rendben teszi a dolgát. A beltérben mindössze néhány visszajelz? izzója szorult cserére.
A hibalista is minimális, a motorolajszintet s?r?bben kell ellen?rizni, a nagy h?t?felület miatt a hidegben többet kell várni a meleg leveg?re. Vásárlás után már nem márkaszervizbe járunk, ismer?s szakik 10000 km-ként cserélik az olajat (én a gyári ásványolaj származékot használom), a sz?r?ket és végzik az ellen?rzéseket.
A felsorolt hibákon kívül csak a gyári akkumulátort és a gumikat kellett cserélni.
Hibamentesen dolgozik, a tör?dést meghálálja (csak most jelentkeznek az els? rozsdafoltok a hátsó sárvéd?n, amit kijavítattam 15 E Ft fényezéssel).
Szeretjük! Ha lesz rá lehet?ségünk megtartjuk városi autónak.

- vásárlás után els? fékbetét csere 8000 Ft

Csillaghegy Autó ...
Szentendrei út 278.
elektromos kütyük, motordiagnosztika

Fenntartási költség (9) Évjárat 1995
Előző autója? LADA 2105 Következő autója? Ford Fiesta, Focus, Mondeo (!?)
Verdikt (7.4/10)

Ford Fiesta 1989