Autók » Ford » Fiesta (1976-1989)

Fiesta 1.1

Egy kényelmes, olcsó női autó

Az egész ott kezdődőtt, hogy akkori barátnőmnek szüksége volt egy munkábajárós autóra (ö már nincs meg, de az autó továbbra is hűséges) és ismeretségen keresztül egy szalonból csereautóként otthagyott modellt sikerült beszerezni kerek 25ezer Forintért. (szerelő barátom szerint rosszabbul járt a tulaj az új autójával:) Szóval egy márkás cipő áráért előállt a csoda: szép fehér, némi mikiegeres matrica az üvegeken, sárga padlószönyeg bevágva az utastérbe barna mintával, mozgásérzékelős!!! riasztó, box kazis rádióval. Rövid átnézés és pár apróság (légszürő, olaj, ékszíj, ablaktörlőlapát) után boldogan vittem haza az új családtagot. Barátnőm imádta és bevallom szerény teljesítménye ellenére én is... Mindig elvitt A pontból B-be, kényelmes volt, hátra az ülést előredöntve befért két bicaj is, bírta a néha agresszív használatot is, kapott sárt, esőt...És soha nem hagyott cserben! Voltam vele kétszer Horvátországban, egyszer Szlovéniában és az országon belül is rengeteget volt hajtva. Mindezt minden komolyabb anyagi befektetés nélkül...Egyszer egy szemből nagysebességgel érkező vonóhorog átalakította az autó első 30centijét, sikerült bontós anyaggal és két nap melóval 30ezerből újjávarázsolni az elejét. Mert megérdemelte. Pedig többen is mondták, hogy már nem kellene megjavítani szegényt..Ennyi tömjénezés után a hibái: 130-nál elkezd rázni a futómű, a műszerfal feedbackje nem mindig teljeskörű (néha nem ég a fényszoró visszajelző lámpája ,az üres tankra figyelmeztető jelzést meg nem láttam soha), a gyorsulása nem valami észveszejtő (de a fogyasztása sem), itt-ott elkezdett rohadni, de ez a ridegtartás miatt van.

És azóta is csak megy és megy és megy....

- kipuff - a szomszéd két sörért meghegesztette
- szélvédő elrepedt középen, mert pill. ragasztóval ragasztottam vissza a tükröt
- hőgomba, talpasok, gyújtógyertya, ablaktörlőlapát, olajcsere...Csupa apróság odafigyelésből, de lehet enélkül is boldogan el lehetett volna autókázni vele.

Fenntartási költség (10) Évjárat 1986
Előző autója? 323 Következő autója? Volkswagen Transporter