Szerelmem
Első autóm egy 1.2-es Twingo volt, a maga 55Le-vel. Azon tanultam meg vezetni és közlekedni. Mivel 2 méternél magasabb vagyok, furcsán mutattam benne de nagyon imádtam. Az volt életem első saját pénzből vásárolt autója. De múltak az évek és vágytam valami nagyobb és gyorsabb autóra.
Hosszú keresgélés után rátaláltam erre a gyöngyszemre. Már ismertem ezt a típust és egy elég jó állapotút sikerült jó áron megvásárolnom. Az első pár napban el voltam varázsolva. Szerencsére ez a mai napig nem változott. Gyönyörű forma, Kiváló futómű, jó váltó. A motor lehetne nagyobb is de ez a 130 Le a magyar utakra bőven elég.
A belsőtér kialakítása szerintem elég jól sikerült. Magasságom ellenére kényelmesen elférek benne. Mondjuk mögém azért nem nagyon ültetnék be senkit. A bőrbelső az enyémben elég jó állapotban van nem nagyon látszik rajta kopás. Az audiorendszer bámulatosan jól szól, pedig gyári rendszerről beszélünk. Hosszú távon való utazás során is kényelmesen el lehet benne lenni, egy igazi Grandtourismo.
Külső kialakítása páratlan. Az eleje se csúnya de az autó segge az valami csoda. Szerintem a legszebb coupék közé tartozik. A hatalmas keret nélküli ajtók nagyon tetszenek. Igazi kuriózum. Nem ismerik az emberek és csak csodálkozva forgolódnak a járdán vagy autóban.
Menettulajdonságai nagyon rendben vannak. Nem zörög nem kopog. A rugózása kemény de ez így van rendben. A csomagtér nagysága bámulatos, amit eddig el akartam vele vinni mindig sikerült. Legyen szó tv-ről vagy 3 személy + teljes sífelszerelés és táskák. Fogyasztása 8-8.5 között van, télen nekem felment 9.5-ig. De ez még szerintem elfogadható.
Véleményem szerint ennyire szép és kényelmes és ritka autót ennyi pénzért nem lehet találni a piacon. Nagyon jó választásnak bizonyult. Nem bántam meg, hogy megvettem.
Ez egy igazi szerelem.
- Kopó alkatrészek cseréje, most a fűtéssel van valami
Magán autószerelő.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 1999 |