Autók » Ford » Cougar (1998-2000)

Cougar 2.0

Eddig csak jót írtatok.. Szemmágnes

Magyarországon jutottam hozzá az autóhoz 350.000 Ft-ért + kaptam hozzá egy 50-60%-os donort is. Elég jó áron sikerült hozzájutnom és örültem is mint majom a farkának. Az asszonynak is leesett az álla tőle amikor meglátta. Külsőre nagyjából az Aston Martin szintjét veri, azonban valójában egy mondeo teljesítményét tudja (ugyanaz mint a mondeo csak szebb). Egy angel eyes lámpa meg még többet javított rajta. De azért volt pár dolog ami folyamatosan idegesített. Nem volt fűtés. A beltér nagyon zajos bírt lenni. A vége felé már tényleg egyenletes úton is zörgött. Ezért is adtam el egyrészt. A másik, hogy mindig kitalált valamit amitől nem ment rendesen. Légtömegmérőház megrepedt és falsot szívott. Újonnan csak légtömegmérővel lehetett beszerezni ami 60e lett volna ha jól emlékszem. Használtra cseréltem amin a szenzor ment tönkre később. Végül a kettőből csináltam egyet. Cseréltettem vezérlést, ahol az egyik görgő már szarrá volt menve. Csoda, hogy nem ugrott le a szíj. Aztán megint kitalált valamit és elegem lett. A kasztni is már kezdett lakatolást igényelni, úgyhogy eladtam mielőtt jött a következő tél fűtés nélkül. DE! Itt még nincs befejezve a történet. A magyar cougaros közösség erős, így kapcsolatban maradtam a következő tulajdonossal. Majdnem egy évvel az eladása után felhívott, hogy elszakadt a vezérlése. Kb 10.000-et raktam bele én és úgy adtam neki. Amikor szétszedte azt mondta hogy elöregedett, repedezett szíj volt benne. Az egyik lehetséges ok hogy a szerelő nem cserélte ki a szíjat vagy használtat rakott bele, a másik hogy ilyen silány minőségű volt az új szíj. De szerintem hiába mondanék bármit, akkor sem tudnám meggyőzni a kövi tulajt hogy nem én vertem át :/
A futómű kicsit feszes volt a magyar utakra.
Hogy mondjak jót is: nagyon kényelmes és gyönyörű autó. Rendesen rajta van az úton. Meg is tud indulni ha arról van szó. Az emberek szemét vonza mint a mágnes.
Én szerettem ezt az autót. Sajnáltam azért eladni az idegesítő dolgai ellenére.

- Vezérlés, légtömegmérő, légtömegmérőház, fűtés, üzemanyag szivattyú, és néhány apróság..

Én csináltam általában

Faluban csináltattam