Rohadó szerelem
Hát, hol is kezdjem...
rohadó szerelem, hisz ez a járgány volt az, amin megtanultam vezetni, és még utána is ment, viszont mikor megvettük, már akkor is ki lehetett látni az alján.
Kezdeném az átvétellel.
Mikor először beszálltam, az volt a helyzet, hogy nem volt első ülés, hanem a hátsót húzták előre. Ekkor gyorsan jött a bontóból egy használt, de ez nagy hibának bizonyult, mivel valamiért nem ment jól a helyére. Ekkor valahogy azért lerögzítettük, de sajnos ez utána folyton szétesett. Csere lett megint a vége.
Mikor először mentem vele, még igen erős volt a motor, és turbó is működött.
Már az elején elhatároztuk, hogy amíg megy, addig megy, utána irány a bontó.
Úgy is számoltunk vele, hogy nem visszük nagyon messzire, volt arra másik kocsi, ez olyan "haddvezessenagyerek" kocsi volt.
Az első hiba a váltó volt, ami nagyonhamar megadta magát. Hiába volt a kuplungja nagyon jó, ennek ellenére, eléggé hamar meghalt a váltó, ami persze nem feltétlen függ össze, de a tapasztalatom mégis mást mutat...Tehát az első héten kapott másik váltót, azt is egy ismerős jóvoltából:)
Eléggé sokat mentem vele rossz úton, terepen, és jól is bírta, igaz, hogy én nem vagyok száguldozó típus.
Aztán az idővel egyre jobban hullott szét. Nem működtek rajta a zárak, de még ezek is ki lettek végül cserélve egy törött donornak hála.
A kipufogó nemtudom, hogy mikor szakadt le, mert csak az eladása előtt vettem észre, és orvosoltam egy dróttal.
Sokminden szétment benne, de EGYSZER SEM HAGYOTT AZ ÚT SZÉLÉN! Olyan volt, hogy csak a találékonyságom segítségével jutottam haza, de mindig hazaértem a kocsival.
Összeségében nagyonjó kocsinak gondolom, a jég hátán és megél, csak tudni kell vele bánni.
Én nem vagyok versenyző típus, talán ezért is volt nekem megbízható.
- pénzt semmiért se adtam (csak ülés), akkor cseréltem, ha tudtam free alaktrészt szerezni...:) - váltó - ülések - akksi - összes zár - karosszéria minden mennyiségben
otthon, kert
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1987 |