Autók » Fiat » Uno (1983)

Uno 1,3D

Piros Arany

Az autó 17évig volt a családban az utolsó 4évben a fiam hajtotta. A bal teleszkóptorony teljesen elgyengült és kiszakadt (balesetet okozott) bár ez a 4évnyi elhanyagolásnak köszönhető. 10 éves korában kapott kipufogótuningot (egyedi űveges hangja lett). (Volt amikor 3,6 litert evett 100 km-en.)

- Elöször is amikor meg vettem balra húzott nem volt jó a kerék összetartás,és amikor haza vittem el szakadt a kézifékbowden.Váltómű olaj volt a motorban mert az sürű ez által nem folyt az olaj.Gömbcsuklók kopása (bal oldali volt a jellemző) Rozsda:Küszöb,Csomagtér ajtó,motorháztető,első teleszkóptoronynál(bal oldalon). Késöbb 2 hónap után el vittem felújítatni teljesen felújították a motort utánna az önindítók adták fel évente 2x-3x az volt úgy mondva az egyetlen de "állandó" hiba.Ezen kívül kézifék az sajnos mindíg állítgatásra szorult 3-4havonta.Hátsó ablaktörlő motor zárlat 13 év alatt 4x.Ajtó tömítés kirepedése leválása jobb oldali hátsó ajtón.

A motor teljeskörű felújítása Kacsó gépnél történt.

Fényezés és egyéb nagyobb szerelések ismerősnél történtek.A fényezésről annyit utánna nem rozsdásodott.A teleszkóptorony baloldalon elkezdett rozsdásodni.A küszöbök fényezés elött ki lettek cserélve.

Fenntartási költség (8) Évjárat 1985
Megbízhatóság (7) Vezetett km 520000
Előző autója? ZAZ 1102 Kat 1989 Következő autója? Suzuki Wagon R+ 1,0 (2001)
Verdikt (6.2/10)

Fiat Uno 1983