Autók » Fiat » Uno (1983)

Uno 1,3 turbo i.e.

Olasz szeret?, aki elhagy ha nem bánsz vele jól!

Hol volt, hol nem volt, és végül az enyém lett! Egy jó barátomtól vásároltam 2002 telén, szegény annyira fázott, hogy el sem indult, amíg meg nem bikáztuk, de ami azután következett, hát!! Kicsit hagytam hadd, melegedjen a drága aztán olyat adtam neki a körúton, ami kés?bbiekben is sokszor elkápráztatott. Ahogy 2500 felett elindul az a kis mutató a m?szerfal közepén, a turbó elkezdi tolni a hengerekbe a leveg?t, és meglódul a verda hát az valami fergeteges adrenalin pumpáló, borzongató érzés amit?l többé már nem akar szabadulni az ember.
Aztán jöttek a gondok, már az els? végig csapatott nap után lehangolt mikor kiálltam tankolni, de ez a legkevesebb, ha nem gyepálja az ember, tud ? kultúráltan is kajálni.
Bizonytalan volt az eleje, elvittem Lacóhoz, mondta, hogy leng?kar kell, mert nem lehet külön gömbfejet cserélni, nem emlékszem már az árára de az nem volt olcsó. Aztán kb. 1 hónap múlva le kellett cserélni el?l a féktárcsákat meg a betéteket, na az nem sikerült valami fényesen, mert azóta sem tökéletes a fék. Egy éve szilveszter éjjel eltörött a befecskendez? egyik magasnyomású csöve, még szerencse, hogy észrevettem id?ben mert különben kicsit el?bb kezd?dött volna a t?zijáték!
Zabáltuk együtt a kilométereket, elkápráztattunk pár nagyarcút a lámpák alatt, és az egyik alkalommal bent maradt a kuplungpedál, elszakadt a bowden. Mentségére legyen mondva hazahozott kuplung nélkül kett?ben és ötben, ezt azóta többször gyakoroltuk. A bowden ára kb. 1. 500.- Ft, ami nem nagy befektetés. De miel?tt még rosszra gondolnának nem emiatt hullott szét a váltó, az még mindezek el?tt történt. El?ször csak szólt, azt mondta Lacó, csak hajtsam, majd ha szétesik, megnézzük. Attól kezdve nincs már többé 4. fokozat, lassan 3. sem lesz, és nagyon zörög, de csak hajtom, mert még megy, de ez már így is marad, id?közben a rozsda úgy megkezdte szegényt, hogy már nincs mihez hegeszteni a foltokat az alján. A baloldali féltengely csavarjai elszakadtak, azt a bátyámmal kb. 20 perc alatt rendbe raktuk az út mellett. Hat darab illesztett imbuszcsavar kellett hozzá, ami nem volt több 600 forintnál. A létez? összes elektromos cuccal volt már gond, de ezek csak apró nüánszok a rozsda vasfogához képest.
Összegezve nagyon sok apró inkább bosszantó, mint drága hibája volt annak az autónak, amivel ma már nem gyorsulunk a lámpák alatt, err?l én tehetek, mert nem figyeltem eléggé az olasz szerelmemre, aki lassan elhagy…

U.I.:A kép csak illusztáció

- Minden ami vellanyos:lámpakapcsoló,központizár,riasztó, hátsó -alblaktörl?, -ablakf?tés,néha az index helyett a pótféklámpa villog,fordulatszámmér? néha lustizik.Ezen kívül a váltó halott ( ohne 4. fokozat, 3. recseg ) visszakapcsolásnál mintha kvdarálóban ülnék,a kuplungbovden kb 3- szor elszakadt, a gázbowden is feladta, a benzinbefecskendez? nyomócsöve elrepedt,és az egész gyönyör?ség lassan az emészeté lesz, mert úgy rohad, hogy nincs mihez foltozni.

Sufnituning "szakm?hely" Lacó komám aki sokszor megmentette attól, hogy flexel essek neki

Én és kiccsaládom részirü a bátyám

Fenntartási költség (7) Évjárat 1987
Előző autója? 601 Következő autója? Még nem tudom, csak annyit hogy az sem lesz 110 paci alatt.
Verdikt (6.4/10)

Fiat Uno 1983