Nem is annyira titkos GTI
Tinédzserkori szerelem, és még mindíg szerelem:)
Olcsón megkapható, de jó már alig van a piacon, aki rendberakta megtartja. Érdekesség hogy német használtautó keresőn már oldtimer kategóriában is hirdetik az MK1-es Unokat. Rendberakni viszont nem kevés pénz, főleg ha az alig pár százezres vételárat tekintjük.
Meglepetésautó! Nem megszokott hogy egy Uno 325-ös BMW-et aláz, de egy turbós képes rá. Könnyű kaszni erős motor ez már a Lotusnak is bejött. Könnyen tuningolható, és ha meg van ültetve akkor 200-nál sem instabil, ez a vége. Viszont egyáltalán nem kényelmes, igazi 80-as évek beli GTI. Sima aszfalton meseszépen megy csak sajnos hazánk nem ezekről híres. Az élvezetért cserébe viszont nem lehet diétás koszton tartani 10 liter könnyen lecsúszik neki.
Az alakatrész nem drága, de igényes a karbantartásra. Nekem ez már a harmadik Turbo i.e-m én már a legkissebb zajból hallom mi a baja, és érdemes már ekkor elkezdeni javítani mert egy hiba egész láncot indít el és akkor már nem kevéssel köti be az ember. Jó ha van aki felfedezi és megérti ezeket a zajokat, ha nem a tulaj akkor egy hozzáértő szerelő. Sajnos ebből nincs sok. A 7500km-es olajcsereperiódus drasztikus és a turbó miatt abból sem szereti a Cora minőséget.
Csak annak tudom ajánlani aki szerelmese és van türelme meg pénze rendberakni. Azért nem milliomos tétel. Ha viszont elhanyagolják akkor pokollá változik a tartása.
Nekem meghálálta a törődést! Soha nem robbant még le, és olyan élvezetes vezetni mint nem sok mást!
Mióta ezt az itéletet írtam eltelt 2 év, és ész érvekre hallgatva megváltam tőle. Anyagilag bukás volt még ha nem is akkora mintha egy vadiúj Mercedes S osztályból száltam volna ki két évesen. Sajnos egyre nyűgösebb lett tartani, sokszor a hibakeresés napokig tartott míg a javítás maga 2 percig. Volt hogy egyszerüen csak nem indult, ekkor lehúztuk a kábelt a felső holtponti jeladóról, megforgattuk a motort aztán visszadugtuk a kábelt a jeladóra és láss csodát beindult. Csak mire rájöttünk eltelt egy hét:((( Pénzbe nem került de rettentő bosszantó volt, ekkor hírdettem meg. Ismerem a következő tulajt, neki még van türelme hozzá nekem már nem volt, pedig nagyon szerettem a gépet.
Az országban uralkodó adótörvények figyelembevételével vettem egy Opel Corsa 1.0 12v-t, ami nagyon jó kocsi, mert könnyű fenntartani, keveset fogyaszt és megbízható! De ha lehet egy javaslatom 105 ló után senki ne vegyen 55 lovat mert lelki beteg lesz. A corsa marad a feleségemnek;)) Én meg keresek valami megbízhatatlan köpködni való de legalább gyors Fiatot:))
- Mostanában szinte semmi, de csak mert el?tte szinte minden. A turbo kényes, a talpasok csak pár ezret bírnak. Az elektronika nem fényes de javítható. A turbót sajnos már cserélnem kellett, bontva 30.000 vadi újat 135.000-ért lehet keríteni bele. A többi turbóárhoz képest nem drága csak az autó értékéhez képest hajmereszt?.
Nincs jó véleményem pedig barátom volt nem írnék nevet.
Főleg én szerelem mert akkor biztosan tudom mi lett kicserélve, de van egy nagyon jó tanácsadóm:
Hadházi András
Debrecen