Autók » Fiat » Uno (1983)

Uno 1.0 i.e.

Kisnagy gyorslassú

2005 közepén éve vettem egy öreg bácsitól. 21 éves vagyok és szerettem volna egy különbejáratú saját autót,hogy ne mindig fateromat nyagassam. A neten bukkantam rá, megtetszet. Mindenféleképpen kis költségvetésből fenntartható autót akartam, és ez sikerült. Általába barátnőmmel utazzunk vele. Csomagtartója nem nagy (mondjuk az auto sem) de egy középes bevásárlás belefér. Hátul még nem utaztam de aki ült már benne nem panaszkodott. Mentünk vele 5 fő + teljes horgászszerkó (sátor, szék, sör, stb.) nem volt annyira gáz, elfértünk. Műszerfala tetszik, minden egyértelmű, könnyen kezelhető (még az a kevés is) szerintem korát felülmúlja a kialakítás.
Motorja 45 lóerő ellenére nem gáz. 4 személy+ csomag 140 simán. 150-nél van a vége. Ha rálépsz a gázra keményen akkor nincs valami rossz hangja, még talán valami szépség is hallható benne szerintem. Nekem így ahogy van egyenlőre elég, főleg hogy városban megyek általában. Fogyasztása 6 alatt mindig,minden körülmények között. Motorja csendes, belső térben semmi sem nyiszog, recseg. Rozsdafolt kb. 3 pötty van rajta (hihetetlen igaz) pedig nem volt megberhelve. Váltó elég könnyű, nem akad,nem recseg jónak tünik. A fék kicsit kemény de ez izlés dolga, viszont jol fog és még nem nyikorog. Elég kevés km van benne (és ez garantált) eddig jól teszi a dolgát persze vigyázok is rá. Szerelő még nem látta csak nagyszervizek idején. Megbizható kisautónak tünik, még az is lehet hogy az is. Elég szerencsésnek érzem magam hogy így kifogtam, első autónak tökéletes. Ha lesz valami fejlemény majd még irok.

- fényszoró csere, kötelező szervíz

Dunaújvárosi Fiat szalon

Fenntartási költség (9) Évjárat 1993
Előző autója? Következő autója? megvárom az új Unot :) azután meglátom. Seat Leon I
Verdikt (7.4/10)

Fiat Uno 1983