Autók » Fiat » Uno (1983)

Uno 1.3-as DIESEL(alap)

Alapos csattogó,szeretnivaló olajkályha.

Trabant után nagyon szerettem a Diesel Unót.El sem akartam hinni,hogy egy autóban télen van fűtés,mert a Trabantban szinte nem volt,abban mindig fáztam.Autópályára ki tudtam merészkedni:Trabanttal soha.Kényelmes volt a hazai úthálózatra:Trabant rettenetesen pattogott.Ha barmilyen alkatrész kellett hozzá,az nem járt anyagi tönkremenetellel(lásd milyen "olcsók" a japán autókhoz az alkatrészek).

- Szerettem a Fiat Uno 1.3-as Dieselt,mert előtte kétütemű Trabantom volt.Tetszett a Trabant után az Uno:kényelmes rúgózása,nagyon jó volt a fűtése,jól fogyasztott gázolajat,tágas volt belül.Motor:a lakótelepen hajnalban nem volt szerencsés 1-2 percnél tovább járatni a motort,mert rettenetesen csattogott(sok szidalmat hallottam az 1.3-as Diesel-ről,de nálam szerencsére nem jöttek elő),az adagolós azt mondta:ILYENEK AZ OLASZ DIESELEK:ZAJOSAK.Váltó:tipikus olasz, a maga kissé nehéz kapcsolhatóságával.Futómű:Trabant után kényelmes volt.Ha alkatrész kellett hozzá nem ment rá a gatyám.Szervó nélkül könnyű volt kormányozni.Minden megfizethető volt,ami kellett hozzá alkatrész.

Egyik reggel mentem le a lakásból a parkoló Uno-hoz,nem akartam hinni a szememnek:el akarták lopni a 200ezer Ft-os autómat,mert ki volt húzva a jobb oldali zár.Lőrincen egy korrek autószerelő pár ezer Ft-ért beszerelt egy bontott,jó alapotú zárat 20 perc alatt.Ha autószerelőhöz kellett vinni az autót mindig korrektekt voltak munkadíjban,hozzáállásban.

Fenntartási költség (10) Évjárat 1986
Előző autója? 601-es 2ütemű Trabant Következő autója? 1985-ös II-es GOLF turbódiesel(GTD)
Verdikt (7.9/10)

Fiat Uno 1983