Autók » Fiat » Uno (1983)

Uno 1.3 D

A "zúnócskám" :)

Majdnem 2 évig volt meg az Unom. Tipikusan az a "szív, szuszog, b*szik menni" típus, de én nagyon szerettem!!! Ha hiszitek, ha nem, alig kellett valamicskét költenem rá, mert sosem volt semmi baja! Mikor vettem 16 évesen, dugulása volt. Mint kiderítettük, egy nagy légy okozta az üzemanyagcsőben... Nagynyomású levegővel kifujattuk, azóta ment is rendesen:) Fizetésnél a szokásos tankoláson felül beleöntöttük a 3 liter Tescos motorolaj adagját is, ugyanis csak úgy zabálta az olajat. De ez nem volt jelentős kiadás. Kopott motorja volt, ez nem kétséges, mégis a legnagyobb hidegben is elindult a dúsítóval, és jó adag gázzal. Egyszer kiégett egy izzítógyertyája is, na azt valami rémálom kicserélni, olyan szar helyen van. Egy rendes férfi kéz be sem fér. Ami viszont fontos, erre figyeljetek: ha annyira lecsökken a motorolaj szint, hogy még nem jelzi a visszajelző, de már kevés, akkor megkeményedik a fék. Mintha elszállna a fékrásegítő. Először csak kamilláztam én is, hogy mi van, és lám, egy kis motorolaj kellett, és helyrejött azonnal. Velem ezt többször eljátszotta. Füstölt, mint állat, alig ment, de kedvezően is fogyasztott, és sosem hagyott az út szélén. Első autóm volt, nagyon szerettem, és jó szívvel adtam el 18 évesen, még sírtam is utána. A karosszéria már kezdett korrodálódni, megjavíttattam, ki lett hegesztve, le lett fújva. Totál fapados szegény kis Uno, de indításgátló, az bezzeg volt benne! Most egy jóval felszereltebb Fiat Tipom van, de fele olyan elégedett nem vagyok vele, mint a kis Unoval voltam! Szóval én ajánlom az Unot! :)

- - Rendkívüli módon eszi a motorolajat, havi 3-4 liter. Én Tescos motorolajjal etettem, így nem volt jelentős tétel.
- - Fékbetéteket cseréltem benne, de hát az kopó alkatrész.
- - Izzítógyertya kiégett egyszer, de az is kopó alkatrész.
- Egyébként semmit nem kellett költeni rá.

A családban egy ismerős tartotta karban, maximálisan megfelelően.

Fenntartási költség (8) Évjárat 1987
Megbízhatóság (8) Vezetett km 20000