Temet?i ment?autó
A haverjaim szinte minden nap követelték, hogy a halottast nyissammále! Igen ez egy ilyen gép. Csomagtértet? felfelé, a megmaradt középs? lökhárítódarab pedig lefelé nyitható.
Egyszer még koszorút is feltettek a tet?sinekre. Mindemellett bármit (kicsit hazudós vagyok) elvitt. Szóval 1 TV dobozban, és 1 h?t?gép simán befért. Persze egyszerre.
Egyszer kb 90 Km/h-nál egy er?sebb széllökés letépte az els? h?t?maszkot. Ekkor már 2 napja nálam volt, és így is adtam el. Ez volt az els? meglepetés amit okozott a 2 év alatt. A másodiknál -5 fokban a kedves g?z-jinn kijött a kiegyenlít?tartály sapkán. Vettem hozzá 9200 ft-ért egy új termosztátot, és azután már ment minden mint a kariakcsapás. A digitm?szerfal már eleve álló helyzetben folyton 20 km/h-val kényeztetett. Err?l leginkább azóta már megboldogult HOFI jutott az eszembe (megbüntették gyors parkolásért). Az Alig utcában lév? m?szer szervízben 8500 ért javították. Tökéletes lett.
Télen egyszer a frissen leesett hóban poroszkáltam hajnalban 4 téligumival és bekapcsolt diffizárral. Amikor álló kerekekkel elsuhant mellettem egy kigyúrt fickó igencsak er?s kocsija. Na ekkor álltam be a legközelebbi felüljáró alá, és mentem tovább BKV-val. Gondoltam. Ha már én megteszek mindent, hogy ne törjem össze magam, más se tegye meg helyettem!
Mikor lecseréltem 12 éves volt, és rozsdánák nyomát sem láttuk rajta. A következ? gazdija (bele tudok nézni a szemébe) azóta sem hisz el. Lehet azért volt ilyen állapotban mert erdetileg egy kedves Svájci úriembernél tengette fiatal napjait?
Már jóideje, hogy megváltam t?le, de még sokszor eszembejut, a rengeteg extra (amit a FIAT 1992-ig kitalált az minden bennevolt).
- Csomagtartó zár., digit m?szerfal (8500 jav.költség), termosztát.
Balázs
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 1992 |