Autók » Fiat » Tempra (1990-1997)

Tempra 1,6 s

Szerintem: olasz, de jó!

Az autót már régóta használom, 4 tagú családomnak kényelmes olcsó fenntartású autó.Nekem munkaeszköz, s elég sokat járunk vele külföldön is.Legutóbb Erdélyben hagytunk két dísztárcsát,és egy hátsó dobot,egyébként zökkenőmentesen tette meg aközel 2000 km-t.A klíma nagyon hiányzik belőle!Úgy néz ki, hogy megválni nem érdemes tőle, mivel az árát egyáltalán nem tartja!Addig míg megy, megmarad.Az índításgátló kb 2 hete szivat,de kikötöm, majd vissza és már indul is!A fogyasztása megugrott, megmérték, semmi baj,majd mechánikus barátom javaslatára visszatettem a régi gyergyákat,a cimborám kicserélt egy vákuum csövet,s minden OK!Ha autót cserélek,akkkor inkább német felé fogok orientálódni, a kisebb ccm miatt!Egyébként legszívesebben Alfa 156-ost vennék, de túl nagy az anyagi vonzata!

- Elöször is:apró kontakthibák az első lámpákon/szinte javíthatatlan/kb 2 hónapig 11-12 literes fogyasztás, visszaraktam a régi gyergyákat,cimbora vákuumcső csere, azóta semmi gond,3xmérettem meg. komplett motordiagnosztika, közölték semmi baj.Kipufogó javítás:1500 Ft,kötelező szervízek,akkumulátor saruk kontakthibája/kontaktspray kb:800 Ft,indításgátló hiba erre még nincs megoldás.

cimborám

Fenntartási költség (8) Évjárat 1997
Teljesítmény (7) Km vásárláskor 82000
Előző autója? ritmo Következő autója? opel astra v skoda fabia
Verdikt (6.9/10)

Fiat Tempra 1990