Kényelmes családi batár
Nagy, kényelmes, er?s, családi autó, sok extrával elkényeztet?, tágas beltér, mindez röhejesen olcsón.
Fél évnyi összeszokás után nagyon megszerettem.
"Hála" a magánimportban behozott sok roncs-Fiatnak, elég rossz a megítélése és nagyon nyomott az ára - pedig megfelel? karbantartás és hozzáértés mellett nem problémásabb mint bármelyik más hasonló korú autó. (persze, ha nem eleve egy széthajtott roncsként kezdte hazai pályafutását.)
Kontakthibák azért vagyogatnak, a többi szokásos fogyóalkatrész-csere. Kicsit szomjas motor, de kétezrest?l sok városi haszánlat mellett nem is várnék jobbat.
Sajnos még Pesten sem könny? Fiatokhoz ért? szerel?t találni, aki nemcsak fikázni tudja a márkát hanem javítani is.
De ha találunk ilyet és nagy, kényelmes családi autót akarunk szemtelenül olcsón, a Tempra jó választás lehet.
A következ? kocsim kiválasztásánál azért nem kerül szóba ugyanez a típus, mert 1996 óta már csak Brazíliában gyártják:( Kár. Nekem bevált.
Egy ergonómiai dolog nem tetszik benne: az oldalsó visszapillantó tükrök elég rosszak, még 2 db kis holttértükörrel sem tudok hátra normálisan kilátni.
- vízpumpa, gumitöml?k, vákuumcsövek tömítései, hátsó dob, termosztát, gyújtáselosztó, fékbetét+tárcsa (mind a 4), katalizátor, (sok hidegindítás + 90%-ban városi használat maitt) gyertyakábelek, gyújtókábelek, diódák.
- Néhány apróbb kontakhiba, néha ijeszt?ek (pl. benzinszivattyú tápcsati berohadás).
- Mindezek 4 év csillaggarázs után 14 éves korban.
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 1991 |
Előző autója? | 120L | Következő autója? | Fiat Marea |