Autók » Fiat » Tempra (1990-1997)

Tempra 1.6 SX Liberty

Csak megy és megy és megy...

Talán a leges-legutolsó új temprát vettük meg, (1 éves túltárolással adta a keresked?) és eleve igen jó áron jutottunk hozzá majd 2M Ft-ért egy nagy családi autóhoz.

Mai szemmel nézve meglehet?sen szegényes a felszereltsége, mindössze plüss, könyökl?, elektromos ablak és tükör, digit óra és rádióel?készítés járt a liberty csomagban az 1,6-os mpi motorhoz.

Ami ha nem is sportosan, de meglehet?s dinamizmussal mozgatja az autót, tiz alatti városi fogyasztással. Birka türelemmel szenvedi a mind nagyobb pofonokat demszkigrád utjain. DE bírja!

Édesanyám autója (tipikus nepper álom: Nyugdíjas orvos második autója- csak a vidék nem stimmel:_) és manapság f?képp városi forgalomban használt, de régebben ez volt a családi autó síutakra és nyári utazásokra egyaránt. Ha nem is kényelmes, de kibirható 5 embernek és csomagjainak akár európai körútra is.

Bár rengeteg rosszat írtak róla mások -talán pechük volt, vagy nem tartották karban megfelel?en a (korábbi) tulajok - de ez a rendszeres szervizelés mellett hihetetlen mebízható, olcsó autó!! Igen, sem véletlen motorkiesés, sem elektronikus okból fakadó autóleégés sem történt, sem a kuplungozás nem ér fel egy aerobik edzéssel, semmi!

Azóta rózsaszín g?zös fels?kategóriás autók is kerültek a családba, de vezethet?ség, tartósság szempontjából igencsak megállja a helyét köztük.

Az már igaz, hogy eladni nem érdemes, a piacon nincs értéke. Ennél lényegesen nagyobb a használati értéke, és éppen ezért marad is még.

Azt nem állítom hogy megállná a helyét a gazdaságossági versenyben egy kisautóval, pláne dízellel vagy gázos autóval szemben, de még fenntartható, városban is autózható darab. Ha gyártanák még a típust, tudnám ajánlani! Megéri.

- a szokásos kopó alkatrészeken túl vészvillogó kapcsoló (2x gariban cserélték), 1x ajtózár motor, indexkar, másra nem igen akadt.
- Sajnos jó szervízt nagyon nehéz találni hozzá.

fiat óbuda, de már megszünt

maszek ismer?s

Fenntartási költség (7) Évjárat 1997
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (7.2/10)

Fiat Tempra 1990