Nekünk a szerelem!!!
Kezdem ott,hogy egy marea kombim volt elötte és azzal sem volt semmi bajom a két és fél éves használata alatt!Azt is nagyon szerettem mint ahogy most a jelenlegi stilo multiwagonomat.Szerintem a fiat az egyik legjobb autómárkák közé tartozi.Én például német fapados járműre nem cserélném semmi áron,mivel nem érik meg az árukat.De térjünk át a "sztityóra" (mi csak így hívjuk a párommal)!Nagyon meg vagyok elégedve a kényelmével,minden kézre áll,bár egy könyöktámaszt még rakatni fogok bele mivel a hosszabb utakon nagyon hiányzik.Motorikusan egyáltalán nincs vele gondom,talán csak az,hogy 1.4-es és ehhez a kasznihoz jobb legalább az 1.6-os.Igaz 16szelepes,de nem egy fürge jószág igaz nem is vagyok egy száguldozó típus meg ha a biztosítást nézem igencsak van külömbség a régi 1.6-osomhoz képest!A fogyasztása levihető 6liter alá persze országúton értem.Én autópályán járok vele Budapestre és tartom a 130-140-et végig meg a pesti belváros,de amikor mértem ez két alkalom volt a fogyasztás 6,2 és 6,35-re jött ki.Szerintem ez nagyon megfelelő a közel 1300kg-os sztityóhoz.Azt mondjuk hozzá kell tennem,hogy hat sebességes az én példányom és 100km/h-nál berakom és végig bírja kivétel a nagyon gázos emelkedőket.Gondolkodom mi rosszat mondhatnék róla,de nem igazán tudok semmit.Talán amit már mások írásában is olvastam,hogy igen szeretek kormányzás közben dudálni.Talán még annyit,hogy a dobokban lévő hangszigetelő filc itt ott elválik a dob formályától és kiáll!Egyébként formailag is nagyon bevált még mielött gondolkodtam volna a vásárlásán.Az ismerőseim körében is van Fiat "fanatikus"és csak dicséretet hallottam tőlük,bár mindannyian úgy gondoskodunk az autónkról mint a fél gyermekünkről.Végül csak annyit,hogy bátran merem ajánlani mindenkinek a Fiat típusokat bár csak a benzineseket mivel dieselem nem volt.Ugyanolyan elnyűhetetlenek mint a japán autók ha vigyáznak rá.
- Még eddig semmi és bízom benn,hogy a kötelezö dolgokon (olajcsere,szűrők,stb)kívül nem is lesz.Egy dolog volt csak a műanyag hűtőrács ezüstre festett széle körbe nagyon megkopott,de ezt egy 1000ft-os műanyagsprével gyári állapotra állítottam vissza!(Jobb mint új korában)Igaz ez csak a 2004 utáni modelleken jelentkezik,mert ellötte matt fekete volt.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2004 |
Előző autója? | marea weekend 1,6 16v | Következő autója? | Csak Fiat és csak kombi |
Verdikt | (8.3/10) |