Hosszú távon nem jött be
Eredetileg eszembe sem jutott olasz autót venni, de 3 millóért akkor ez volt a legjobb ajánlat. A belső tér tágas, az első könyöktámasz nagyon kényelmes és praktikus. Az els? ülés szerintem nem a legkényelmesebb, a derekamat nem támasztja eléggé, de nem olyan rémesek mint néhány teszt sejteti. A gyári cd az én igényeimnek tökéletesen megfelel. A 95 lovas motor szerintem teljesen átlagos menetteljesítményt ad. Nem útakadály, de közúti előzéseknél rendesen pörgetni kell. A hatos váltónak köszönhet?en közúton nagyon takarékos kb 110-ig. Dugóban és autópályán 140 felett viszont tisztességesen kortlyolgat. Az automata klíma és az aktív szenes légszűrő csodákat tett. Allergiás vagyok és eddig kínszenvedés volt pollenszezonban utazni, most semmi bajom a kocsiban. A vezető oldali első ajtóból jövő hang bosszantó, és egyszer rám hozta a frászt amikor alig indult el. De az eddigiek alapján azt mondom értékarányos az autó, valamit valamiért.
Sajna itt a feketeleves 4 év tapasztalat alapján:
70 ezer kilométer után eladtam, és természetesen nagyot buktam rajta. Egyre több hibája volt 55 ezer kilométer után. Én nem bocsátom meg ha rendes karbantartás után az autó cserben hagy. Hibakeresés a szervízben a kiütjük a hibát, jó lesz ez és a cseréljük ezt hasraütés között mozgott.
- Új korától melegebb id?ben jön egy kis hang (zörgés/percegés) a vezető oldali első ajtóból.
- Pótkulcs els? használata után nehezen indult el elsőre a normál kulcsával (azelőtt és azóta mindig simán).
- Sajnos 55 ezer kilométer után sok minden. Traffó, motorhiba kijelzés, hütő. Az olajat is elkezdte enni. Agasztott, ezért eladtam.
Fiat Best
Egy kötelezőn és egy izzócserén voltam eddig, annyiba került amennyit el?re mondtak. Korrektek voltak, nézhetem közelr?l mit csinálnak. Az ajtóból jövő hang megoldása elsőre nem sikerült (csináltak valamit de nem volt sikeres). Nem túl sok tapasztalatom van tehát róluk de ez a kevés aránylag pozitiv.
Fiat Gödöllő
Drágák, amúgy közepesek.